Nainstaloval jsem si na IBM T20 FC6, vše proběhlo vpořádku do okamžiku, kdy jsem vypnul počítač a chtěl jej znovu nastartovat. Start proběhne až do okamžiku hlášky že startuji něco při prvním nastavení a pak zatuhne tak, že ho musím vycuknout ze sítě a vyndat baterii. Jinak nejde ani vypnout.
Pomozte, jsem opravdu začátečník !!!
Mám stejnej problém nainstaluju si FC6 na Asus A6km… a po vypnutí PC. Se vždy zasekne na načítání po položce mmconfig… Poradtě proč to dělá.
- tyto problemy spolu vubec nemusi souviset.
- uz se tu mnohokrat psalo, at zkusite vypnout acpi (hledam noacpi)
- prepnete startovani do textoveho modu (hledam init 3) a pri bootu stisnete shift+I (je to napsane na obrazovce) a krokujte spustene sluzby.
- napiste sem PRESNE co vam to pise naposled.
PS: O Asusu bych uz radsi ani neslysel. To IBM me zarazi.
Tak jsem to zkusil krokovat a poslední hláška, kterou jsem odsouhlasil byla spustit , lokal , pak tam naběhlo něco dalšího ( to jsem nestačil přečíst ) a naběhla automaticky modrá obrazovka pop které lze pohybovat myší a dál nic. Nereaguje ani na ctrl+alt+del ani na vypínač.
Rudolf
PS jedná se o to IBM
Moc diky za rady … ale asi budu debilní protože se mi to stejně nepovedlo udělal jsme všechno co jsem našel na těch forech a stejně to nešlape … A navic podle toho co jsme se tam dočetl to vypadá nachybu ASUSu … ale nevim jak bych to vyreklamoval …
Jak jsi se mohl dočíst výše tak se mi to taky nepodařilo, tak teď zrovna stahuju UBUNTU a když to nepomůže tak ještě zkusím Mandrivu a pak se na to vy… a pokorně se vrátím k woknům
Ahoj Rudolf
Pokud se vam spustil local tak to je posledni startovana sluzba systemu. Za ni se spousti pouze graficke prostredi Xorg. Videl bych to tedy na problem s grafickou kartou. Zkousel jste startovat do toho textoveho rezimu?
“Pane Rudolfe”, proc hned hazet flintu do zita?problemy sou od toho, aby se resily, negas? obzvlaste u linuxu je mysim treba mit trpelivost, trochu googlovat a experimentovat - odmenou vam pak muze byt fungujici system…, prubnete tedy start do textovyho rezimu (jak radi covex), paklize se zadari, mate zpola vyhrano…
Hoj Kudo … ja mam problem, že se zaseknu po nabootování mmconfig … kterej tvrdí že je vypnutej … a potom by měla nabihat Fedoracore myslim … ale na tu už nedojde Zkousel jsme to dat do text … a stejne to dělá pořád … na forech jsem se dočetl, že všichni haní ntb od ASUS, že je chyba na straně výrobce … ale už neni nikdy daná konkrétní chyba … na kterou bych to případně vyreklamoval.
Mno uz jen podle mnozstvi problemy zde hlasenych s asusy asi bude neco spatne. Vetsinou se jedna o spatnou dsdt tabulku v BIOSu. Ta se da opravit. Ale mmconfig co pisete podle me neni sluzba. To se jeste startuje kernel a pokud se vam to seka na startu kernelu, tak s tim moc nenadelame. Leda zkuste jiny kernel, napr. pro i586. Nezkousel jste nastartovat nejake live CD, abysme vedeli jesli to aspon s necim funguje?
Rudolf napsal(a):
Nainstaloval jsem si na IBM T20 FC6, vše
proběhlo vpořádku do okamžiku, kdy jsem vypnul
počítač a chtěl jej znovu nastartovat. Start
proběhne až do okamžiku hlášky že startuji
něco při prvním nastavení a pak zatuhne tak,
že ho musím vycuknout ze sítě a vyndat
baterii. Jinak nejde ani vypnout.
Pomozte, jsem opravdu začátečník !!!
namiesto vyberania baterky ,by som odporucal podrzat cca 5 sec zapinaci gombik…Ak ste to skusal a nic…tak sorky
Ahoj všichni, tak jsem to zkusil celé přeinstalovat a situace je taková, že po instalaci a restartu to normálně naběhlo se vším všudy. Pak jsem počítač vypnul přes volbu vypnout počítač a při dalším zapnutí se opět vše opakovalo až do okamžiku , local ,.
Vypnout nejde ani po držení vypínacího tlačítka půl minuty.
Google je pěkná věc ale jen pro ty, kteří umí takovej ten divnej jazyk, kterýmu se říká angličtina, tím bohužel nevládnu.
Problém s grafickou kartou to asi nebude, když to po prvním restartu naběhne.
Přeju všem pěkný víkend a díky za rady Rudolf
Hele zkusil jsem si stáhnout fedoru 5 a ta stejně udělá to samí …
Fakt už nevim co s tím, na hp jsem běhal s linuxem krásně ale tady to je asi v pí…, jenomže reklamovat ntb bez jakýhokoli udání důvodu se nedá … to mě pošlou do haje … a pochybuju že by někde brali duvod nechce nabehnout linux … :-((
Zkus sem prosim PRESNE opsat posledni radek co to vypise nez se to sekne. Jesli to dobre chapu, tak instalaci ti funguje, ale po instalaci uz to nenabehne…jde o kde se to ale presne zasekne.
Poslední co zahlédnu je, že spouští local a pak tam ještě něco rychle proběhne a pak se to sekne.
Ještě jedna otázečka: musím být při instalaci připojen k síti? Na jiném místě - v téma “Kolik MB” jsem se dočetl, že po instalaci se stahuje cca500MG něčeho.
Co se stahuje a jak to ovlivní systém?
Pripojeny byt nemusis. 500MB se po instalaci bude stahovat aktualizaci - tzn. oprav a zaplat ruznych aplikaci.
Co se tyce toho predchoziho, je EVIDENTNE problem v gracike karte. System cely nabehne, ale kousne se pri spousteni grafickeho rezimu.
Zkuste nastartovat do textoveho
http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:fc6grub#nastartovani_systemu_do_textoveho_rezimu
pokud to pujde, pokusime se upravit vyber ovladace grafiky.
Ahoj
zkusil jsem se nastartovat do textového režimu a skončilo to u spouštím smartd:
Při pokusu spustit textový režim jsem postupoval takto:
zastavil jsem odpočítávání spuštění, pak jsem dal “e” a dostal jsem následující text:
GNU GRUB version 0.97 (638K lower/261056K upper memory)
V rámečku:
root (hd0,0)
kernel/boot/xen.gz-2.6.18-1.2798.fc6 tady jsem připsal 3
module/boot/vmlinuz-2.6.18-1.2798.fc6 xen ro root=LABEL=/1 rhgb quiet
module/boot/initrd-2.6.18-1.2798.fc6 xen.img
pak jsem odentroval a kliknul na b a nabíhalo to stejně jako když startuji do grafického formátu
Na fóru UBUNTU řešili stejný problém se startem a to na IBM T22, který má stejnou kartu a tam prý pomohlo změnit v xorg savage za vesa. Tím se asi změnil ovladač karty a pak už to fungovalo.
Jenomže nevím jak se mám do toho souboru xorg dostat a kde ho najdu.
Smakote clovece k semu tam mate XEN?!?!?!?
Na to bych sazel jako na prvni problem. Nevim ale jak se vam XEN povedlo nainstalovat. Zmenit ovladac grafiky muze pomoct. V prvni rade bych se ale zbavil toho XENu. Bohuzel vam vubec nemuzu rict jak, protoze jsem to nikdy nedelal. Zrejme by to chtelo poeditovat /etc/grub.conf
a vyhodit ten radek
kernel/boot/xen.gz-2.6.18-1.2798.fc6 tady jsem připsal 3
a druhy
module/boot/vmlinuz-2.6.18-1.2798.fc6 xen ro root=LABEL=/1 rhgb quiet
nahradit
kernel /boot/vmlinuz-2.6.18-1.2798.fc6 ro root=LABEL=/1 rhgb quiet
a treti
initrd /boot/initrd-2.6.18-1.2798.fc6.img
V /etc/X11/xorg.conf Driver zmenite stejne jako zmenite /etc/grub.conf
nastartujte do zachranneho modu - viz navod v hlavicce fora.
No já se seknu no
mmconfig not detected
A udela to i u F5 A f6 stejnej řádek