Tak jsem se naštval a přeinstaloval jsem to celé. Situace se opakovala tzn. vše proběhlo v pořádku, první restart také, vytvoření uživatele atd. Po vypnutí počítače se to opět seká po té hlášce startuji smartd: .
Spustil jsem to znovu a zkontroloval hlášku jak jsi mi poradil výš a je tam napsáno to co píšeš, že tam napsáno má být.
Podařilo se mi potom spustit záchranný mód podle návodu a dostal jsem se do shellu a dál nevím jak postupovat, hledal jsem v příručce a nevím co dál ( jsem skutečně začátečník v Linuxu ).
Buď tak hodný, prosím, a popiš mi co dál.
Problém bude skutečně s grafickou kartou a jejím ovladačem, protože když to naběhlo tak tam bylo pouze rozlišení 800 x 600 a 16 barev a žádná další možnost. Takže to asi skutečně vyřeší ta změna savage > vesa.
Díky Rudolf
Rad bych vam pomohl, ale nevlastnim vesteckou kouli ani nevidim kam jste se dostal nebo nedostal. Pokud jste v zachrannem modu.skoncil prikazem chroot, tak dal postupujte obecne podle tohoto navodu
http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:diagnostika
Polopaticky:
vlezte pomoci mc do adresare /etc/X11/
zmacknete F4 na souboru xorg.conf
zmacknete F7
zadejte savage
enter (naleznu Driver “savage”)
prepiste savage na vesa
zmacknete F2
zmacknete F10
napiste exit a jeste jednou exit
napiste reboot
Tento navod je sice asi tak jak si ho predstavujete ale vubec nic jste se pri nem nenaucil a priste budete z jemne jinym problemem tam kde jste…
Tak jsem to celé ještě jednou přeinstaloval a pak postupoval takhle. Po restartu jsem se přihlásil jako root a potom najel do Prohlížeče souborů - etc - X11 - našel xorg.conf a v Otevřít s Textový editor přepsal “savage” na “vesa” uložil a PC restartoval.
Vše běží a já obdivuji a zkouším FEDORU.
Díky za trpělivost a pomoc a všem přeji pěkné Vánoce a šťastný Nový rok
Rudolf
PS. Je to super a jak to omakám tak hned instaluji i na velký počítač a zbohem vyděračské W…
Snad vam to bude slouzit dobre. Jedina nevyhoda vesa ovladace je ze ma pouze zakladni funkce. A tak napr. akcelerovane efekty desktopu si s nim nevyzkousite. Ale to je jen takove pozlatko.