Ale tohle F-7-i386-rescuecd.iso neni Live cd. Nebo jo?
A jeste jeden dotazek jak to mohl nekdo stahnout drive nez kolem 16:00
Cetl jsem to na abclinuxu, ze teprve po 16 hod. to bude ke stazeni, tak kde jste to sehnali??
Víte někdo, jak to je s podporou grafik od ATI? Mám X1950Pro a na Fedoře 6 mi to nějak nejede. Funguju pouze v konzoli, X-ka se nechytly. Zkoušeli jste tuto grafiku na FC7?
Instaloval jsem si Fedoru a mam s tim problem (asi obecny). Mam zavadec ACRONIS, ale bootoval jsem z DVD. Najel zavadec Fedory … zobrazily s emi disky nemel jsem vytvorene oddily pro Fedoru. Nenasel jsem zpusob (nejaky nastroj k jejich vytvoreni) jak je vytvorit a nechtel jsem mazat ty s Win XP. Reset->Win XP->vytvoreni oddilu(ext3(primarni) a swap linux) Ten s Win XP jsem nechal prim a aktiv. Znova nabootovani Fedory-> nenaslo to zarizeni SDA ze ktereho nebo kam se ma instalovat, pry jde pravdepodobne o HW chybu. Nevite jak to poresit?
Jeste jsem si vzpomel… Pise ze nemuze precist tabulku oddilu a ze jedina moznost je vytvorit novou a smazata tak VSECHNA DATA na disku… s tim jsme samozrejme nesouhlasil.
2polo: To si udelal dobre. Ve wokenicich NEVYTVAREJ linuxove oddily - pouze nealokovane misto (tzn. zmensit partition Windows). Jesli to ale pomuze to nevim… nechapu ja muze sytem nenajit disk sda a pritom ti doporucit ho smazat?!
2covex: Hlaska ze system nemuze nalezt tabulku oddilu a ze jedina moznost je vytvorit novou a smazata tak VSECHNA DATA na disku je typicka pro neformatovany disk bez oddilu.
Jinak se mi u nove F7 stalo, ze instalator nevidel ve VMware virtualni disk na SCSI, coz me dost prekvapuje, chodil pouze IDE.
Včera jsem si stáhl F7. Nedělal jsem čistou instalaci, ale upgrade z FC 5. Vše proběhlo naprosto v pohodě, vše fungovalo jak má. Pošta, internet naprosto vpohodě. Jen jsem narazil na pár drobností: ve stavové liště se mi zobrazily hodiny (naprosto normální), ale zůstalo mi tam nastavení i původních hodin (tj. mám tam dvoje hodiny). Další problém se mi vyskytl s připojením windows oddílu (resp. disku - FAT). Toto je ale pravděpodobně jiným značením disků a oddílů hda x sda. Na to se ještě podívám a uvidím. To je zatím moje první zkušenost s F 7. Více jsem zatím nezkoumal - dodělal jsem to v půl jedné ráno.
Jestli mohu první dojmy. tak zatím vše facha jak má, jsem mile překvapen a skoro bych mohl říci nadšen z F7, jo nové zpracování YUMEXu a jeho ovládání je výborné oproti předchozí verzi, nejsem totiž žádný řádkový guru a tak klikátka jsou holt klikátka. Znovu opakuji jsem nadšen a vzkazuji všem ostatním, kupte si vizín do očí a dejte nějaké peníze manželkám nebo přítelkyním, ať je od nich pokoj aspoň na 2 dny
s Fedorou 7 jsem docela spokojenej, akorát př instalaci mi to nechtělo vzít 500 MB pro “/usr” a 12.5 GB pro “/” - když jsem chtěl dát instalaci, tak se mi zobrazilo okno, že jsem vybral balíčky, který mají dohromady asi 2.5 GB a že se to nevejde (nedostatek volného místa na HDD) … ale na FC6 mi to šlo v pohodě, tak nevím … vyřešil jsem to tak že jsem celých 13 GB dal do “/” a pak už bylo po problému … jinak jsem ale s Fedorou 7 docela spokojen.