Fedora 7

Kde lze nalézt Fedoru 7 ke stažení? Hledal jsem, ale nic jsem nenašel. Možná špatně koukám. Poradíte?

Fedora 7 jeste nevysla - vyjde tento tyden, tusim ze ve ctvrtek. Momentalne jsou k dispozici testovaci verze. Myslim, ze tech par dni se vyplati pockat :). Az F7, Covex da prostrednictvim fora urcite vedet :).

Macky

Díky za informaci. Počkám si.

Tenhle týden ještě ne. Trochu se opozdí, vyjde až 31.5.

Puvodni datum vydani bylo 24.5., v Evrope melo k jakemusi oficialnimu uvedeni dojit 31.5. v ramci LinuxTag v Berline. Vypada to ale, ze se vsechny datumy nakonec sjednoti na 31.5. Bohuzel Max Spevack, ktery je hlava Fedory napsal mail do konference ze Fedora vyjde 24.5. tesne pred tim, nez se vyvojari rozhodli, ze to posunou o tyden, takze vznikl trochu chaos.

Nazdar lidi, tak já už jsem tu fedorku 7 v noci na dnešek vysosnul přes torrent. Graficky moc elegantní, ale hned od začátku narážím na menší problémky. Ještě že jsem si zazálohoval konfigurační soubory ze starší distribuce, teď mám aspoň z čeho čerpat. Monitor (zobrazení) už teda mám vyladěné a teď se snažím přijít na kloub tomu novému YUMu. Zatím protestuje provést jakoukoli akci:

Loading “installonlyn” plugin
Setting up Update Process
Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: updates

Fedora 7 jeste NEBYLA vydana. To co jste si stahl je prinejlepsi RC2. Repozitare s updates tedy jeste nemuzou fungovat.

nojo, to bude vono :slight_smile:
Ale uz v tom jakz takz pracuju.
Myslite ze budu muset vsechno jeste jednou preinstalovat, az Fedora 7 skutecne vyjde? Nebo budu moci tuhle “RC2 verzi” jenom nejak updatnout? Me to bylo vsechno nejaky divny, ale ve starem systemu uz jsem mel takovy neporadek, ze jsem se nemohl dockat inovace. Co je to vlastne ta RC2 verze? K cemu je to dobre?

RC je release candidate a je velmi dobre mozne ze se do finalni verze nic zasadniho nezmeni (i kdyz par bugu na opraveni jeste ceka - nemusi se tykat ale vasich problemu). Aktualizace bude mozna bez problemu.

je dost pravdepodobne ze na niektorych serveroch bude F7 o den dva skor :slight_smile:

Ahoj myslite ze uz zitra bude Fedora 7 ke stazeni zde na tomto webu?

haha, na tomto webe :slight_smile: sak aj toto forum sa nacitava priserne dlho - si predstav ze by tu kazdy este aj sosal

No jasne ze sem to takhle nemyslel, myslel jsem link na stazeni:)
Bude tedy?

jjjjjjeeeeeeeeee, uz je to tady! 31.5. ! :slight_smile:
tak uz snad nam to daji, ne? Ten poklad :slight_smile:

ja uz 20min refreshuju ofic stranky a nic ):

ftp: //mirror.switch.ch/mirror/fedora/linux/releases/7/Fedora/i386/iso/F-7-i386-DVD.iso
ftp: //mirror.switch.ch/mirror/fedora/linux/releases/7/Fedora/i386/iso/SHA1SUM

ftp: //mirror.switch.ch/mirror/fedora/linux/releases/7/Fedora/x86_64/iso/F-7-x86_64-DVD.iso
ftp: //mirror.switch.ch/mirror/fedora/linux/releases/7/Fedora/x86_64/iso/SHA1SUM

http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?p=799333#post799333

Ten link co jsi sem dal je nefunkcni… nebo je ten server vytizeny nevim. Jinak jsem se dival na

http://mirrors.fedoraproject.org/publiclist

a tam to jeste taky neni:( Asi to jeste nejakou dobu potrva…

Zkuste torrent
http://www.torrentz.com/search?q=fedora+7&p=0&s=A

me se to stahuje, link od Oswalda funkcni je. Ale jde to samozrejme pomalinku pomalilinku.

není to tím že v linku je za ftp: mezera co tam nemá být?