Jako ze to nehraje vubec ani do tech prednich? Kdyz behem toho testu koukas do pavucontrol tak tam mas vystup 4+1 pro ten speaker-test nebo jen stereo?
Nene, jak jsem psala “Příkaz funguje jen na přední a centra…zadní nic nedělá :-(”
tak to bylo myšleno tak, že hrají jen přední a central (který teda nemám, ale použijí se oba přední) a zadní nereaguje.
Pavucontrol ukazuje (jupí?) všechny 4+1, když se testujou zadní, tak to signalizuje, že to opravdu něco má “říkat”…ale neříká to v reálu nic (ty zadní).
Je tam zapsáno nahoře ALSA plug-in
Tak jsem z toho teď trochu jelen…
Na druhou stranu, při přehrávání hudby má záložka “přehráván” v pavucontrol jen volbu pravý/levý 
Tedy trapny dotaz - pri pusteni “alsamixer -c 0” nejde tam nastavit hlasitost zadnich reprobeden?
při tomto příkazu je tam spoustu sloupečků, ale “rear” je tam jen mikrofon…
Takže odpověď by měla být - ne, nejde tam nastavit hlasitost zadních reprobeden.
Přišli jsme na něco?? :-))
Mimochodem, už mám v PC i CDromku, takže pokud by byl nápad jak otestovat, zda je vůbec deska OK tak sem s ním
zkoušela jsem cd live ubuntu, ale to mi přišlo spíš pasé…ovladač zvukovky je tam jen jednoduše na stereo a když jsem pouštěla hudbu v totemu na 4kanály, tak v zadu stejně bylo ticho…ale to bylo asi díky tomu, že ta zvukovka byla nastavená na dva, ne?
Taky podezřívám systém, že tam nemám nainstalovaný alsa-driver…to bude špatně ne? Ale mě nejde nainstalovat, loupu to tu celý večer…