Zdravím. Mama problem s nastavenim zvukovky. Hrajou mi jen dva repraky a pritom mam zvukovku na 5.1
Poradite?
A máš zapojené zbývající tři repráky?
Ale teď vážně - tady je návod, o který mi vypadl cca jako druhý po zadání klíčových slov “5.1 + fedora + sound” do Googlu. Jeden maník o něm tvrdí, že postupoval krok za krokem a že mu to opravdu fungovalo. Takže to zkus taky, a když se zadaří, můžeš o tom napsat krátký návod. Já mám pouze staré dobré stereo, takže Ti radu založenou na vlastní zkušenosti poskytnout nemohu…
Macky
Obecne je 5.1 sice hezky, ale kolik zdroju ktere skutecne 5.1 poskytuji mas? Mozna nejaky film na DVD, ale to je tak vsechno, Jesli v linuxu nejaky hry umi 5.1 tak to bych o tom rad slysel. Jinak takze dva repraky vetsinou uplne staci a jak se ukazuje u hracu, daleko lepsi jsou sluchatka.
no, ve winXP posloucham normalne hudbu na 5.1 - velkou roli mi hraje subwoofer, kterej ve Fedore nejede(nejedou i ostatni krome dvou prednich).
a kdyz ty 5.1 mam, proc bych mel poslouchat jak pako jen dva repraky???
jo a ten navod vyzkousim
To je prave to, ze ten zvuk ktery poskouchas ve Windows, s nejvetsi pravdepodobnosti NENI 5.1, ale stereo duplikovane do ostatnich kanalu. Ten navod vyzkousej, protoze dela presne tohle. S tim subwooferem je to pravda divny, priznam se, ze nevim jak je u 5.1 reseny, normalne je subwoofer jen vyhybka (dolni propust) a bass reproduktor, ze mozny ze u 5.1 ma vlastni kanal ze zvukovky, pak do nej stejne pujde (i ve windows) jen smes praveho i leveho kanalu a “reprak si to prebere”.
Co sem tim chtel rict je to, ze pokud ti Linux prehrava jen do dvou beden stereo muziku, je to spravne, protoze proste ten zdroj neni 5.1. To, ze to nevyuziva moznosti 5.1 beden je sice skoda, ale neni to chyba Linuxu, ale te “mp3”. Uznavam, ze by melo jit to falesne 5.1 zapnout nejak jednoduzseji… no zkus… uvidis.