Nastavil vyhlazeni pisem a doinstaloval par ttf fontu.
Nainstaloval kodeky.
Vse bylo ok.
Asi po tydnu se mi system mirne zpomalil. Ale poznat to lze hlavne kdyz chci spustit video ve VLC (trva mu to dele) nebo ukladam asi 30 radkovy soubor v geany (napr. PHP skript). To uklada asi 5 sekund.
Ale ze zacatku to bylo ok. Tento problem jsem nemel.
Poradi mi prosim nekdo?
Zkousel jsem vymazat temp a restartovat. Ale nic :-(((
Dal jsem vypis “top” prikazu a vseho mozneho pratelum co aspon kapku znaj Fedoru (maji ji na serverech i desktopech). Nikdo nic nenasel. Chtel jsem ji proto, ze jsem nemohl zprovoznit driver grafiky (HD6470M ATI 1GB) na NTB pod SalixOS (Slackware based) a FC je dost dobra a stabilni a mam ji radeji nez Ubuntu (sorry Ubuntakum)
Myslel jsem, ze zpomaleni je nejaka chyba FC kdyz na jinych distrech to facha (sorry Fedore)
Melo to alespon jeden dobrej vysledek. Povedlo se mi zprovoznit driver na Salixu (rek jsem si, ze to bude snazsi nez resit zpomaleni kdyz FC moc neznam). Takze mam nakonec svuj Salix.
Ale zjistil jsem cim to je a davam navod dalsim, kdyby meli podobny problem (nezavisle na distru).
Zjistil jsem, ze se to zacalo stavat i na Salixu (jen mene znatelne, je dost svizny) a kdyz byl vecer ticho a ja programoval, tak jsem slysel jakoby zastavovani a rozjizdeni HDD. Nez se roztoci a ulozi, dava to ten cas. Uz je to spravene. Reseni davam vsem, kteri by meli podobny problem a vedi, ze HW je ok, ze “neodchazi”.
Rene
========== POSTUP ============
Pod rootem !!!
nano /etc/hdparm.conf
vlozit kod
/dev/sda {
apm = 254
apm_battery = 254
}
restart
Dale je mozne kdyztak zkontrolovat toto nastaveni.