Linux. Už delší dobu sem používal některé distribuce linux. Nejsem žadnej geek ale presto mám výhrady k Fedoře 8.
Narozdíl od jiných Unixových systemů, běhá fedora velice pomalu, dlouhej boot a system velice pomalej… Sestava Intel celeron mobile 1,6 512 ram a 64grafika, cube vypnute. nez nacte textový proccesor cca 6 minut, jeslti by prosím někdo věděl help tak moc prosím co s tím.
Dále… wifi a ethernet… googlil sem tři dny vyzkoušel všemožné návody a nepodařílo se rozjéct wifi… especielně nenašlo hardware… prosím help.
Ethernet, u jiných distribuci linux ihned po instalaci a najetí systému běhal ethernet paradně, nikterak u fedory…
Nevím jaké máte zkušenosti ale fedora zatim z Ubuntu, Mandrake(driva), debian a suse mi prijde jako nejhůř akceptovatelná pro uživatele ntb
V tom pripade klidne sahnete po jine pouzitelnejsi. Z vaseho dotazu se vam totiz nic jineho poradit neda. Muj ethernet i wifi mi funguje bez problemu. Coz vam asi hrozne pomohlo, skoda jen ze muj ethernet je RTL-8029 a moje wifi je XI626. Kdybyste napsal aspon to, ma se cenu vasim dotazem zabyvat, jinak se netrapte a proste pouzivejte co funguje.
Start “textoveho procesoru” 6 minut je znamen problemu, protoze zde na PIII900 z roku 2000 trva 24s.
Smím se optat jak jste se pokoušel tutu wlan kartu rozfungovat? Podle mě jste ji nejdříve zkusil rozfungovat než aby jste zkusil zda funguje a tím jste vše pokazil.
Sám mám tuto kartu v IBM T41 a funguje mi vše od počátku. I ethernet Intel 82540EP Gbit Eth.
karta funkční je, to vím, ale Fedora jí vůbec nenajde, pod mandrivou behala naprosto bez problem, dokonce sem někde našel postup jak zprovoznit tento typ ale ani podle návodu se to nepodařilo
Já mám podobný problém s grafikou. Sice se zdá být v pohodě, ale skutečný výkon vidím tak z poloviny (nízké rozlišení, grafické efekty nejdou vůbec). Když jsem měl Fedora 6, tak bez problémů, v osmičce je to opravdu problematické:-(
Pokud jste tam tedy neco nahraval a menil pak ste spis problem vyrobil nez opravil. Bez analyzy alespon vystup /sbin/lspci a dmesg toho moc viz nejstime.
Souhlasim s vacou, podle me tam nemate ipw2200 ale broadcom bcm 43xx - AirForce One 54g. Pro bcm43xx je skutecne potreba “vystrihnout” firmware z puvodniho ovladace.
Navod mate na foru http://forum.fedora.cz/read.php?2,10105
Proc se pri zavadeni systemu dela neco s ipw2200 mi sice neni jasny ale asi bych si s tim hlavu nelamal.
Zalezi co chces s tema sitema delat :). Klasickyu prehled siti a pripojovani k nim ti poskytne NetworkManager, na analyzu bezdratoveho provozu je tu kismet.
DObrej, vyskt se prosím další problém, Wifi sem rozchodil v poho serfuju na tom celej den…
pak nahle se prerusi pripojeni a wifi nejde znova nahodit, to by nebyl nejvetsi problem zapojil sem ethernet cabel ze naistaluju Networkmanager… otevru aplikaci na přidávání balíčku a píšemito že jiné programy využívají programy pro zprávu balíčku nebo tak nějak, přes consoli to píše to samé.
zkuste si pustit v konzoli:
yum install “název programu”
yum by vám měl vypsat PID toho co vám to drží. Obecně by to měla být služba co provadí autmatické aktualizace. Když tak dejte kill a zjištěné PID a vyzkoušejte instalaci znovu.
jo, ja už jsem ty aut. aktualizace vypnul ve službách , když nesouhlasej kontrolní součty tak to stahuje pořád dokola a než se naděju mam překročenej limit připojení.
vypneš ve službách démona aut.aktualizaci yum-updatesd a maš pokoj. Jednou za čas je
pak zkontroluješ ručně Yumex , aktualizátor balíčků nebo v konzoli yum .