Yumex se sám ukočí

Zdravim, mam problem ohledne yumexu ve FC4, ,vsechno jsem si nastavil, GPG klice atd, vsechno behalo az do updejtu, tedka se to chova tak, ze nacita repositoring data atd, atd, a pak vyskoci cervene more chybovych hlasek a yumex se sam ukonci, problem je v tom, ze to nemam sanci precist, protoze se to stane tak do sekundy :frowning: nevite kde bych se dozvedel coze mu to vadi ? popripade co s tim ?

jsem amater tak prosim po lopate, nebo nakopnout tim spravnym smerem, dekuji.

Predevsim po update ceho? Updatoval jste yumex nebo neco jineho? Zkousel jste pustit yumex z terminalu - neobjevi se vypis chyb pak v nem? Yumex asi nebude v dalsich verzich Fedory, takze jeho podpora je zrejme spatna.:frowning:

no myslim, ze to udelalo po update yumexu, ale ja jsem mel zaskrtlych vice veci na update, a tak nevim jestli to bylo po tom update toho yumexu, …v konzole mi to napise toto

Xlib: connection to “:0.0” refused by server
Xlib: No protocol specified

Traceback (most recent call last):
File “/usr/share/yumex/yumex.py”, line 24, in ?
import gtk
File “/usr/src/build/535819-i386/install/usr/lib/python2.4/site-packages/gtk-2.0/gtk/init.py”, line 37, in ?
RuntimeError: could not open display

hm, to je velmi zvlastni, a kdyz zkusite pustit jinou aplikaci (napr. xclock) tak to funguje? Co mate nastavene v promenne DISPLAY (echo $DISPLAY)

hmm, tak xclock funguje normalne, t.j. naskoci analogove hodiny, a kdyz dam echo $DISPLAY tak me to napise toto :0.0

Nasel jsem ohledne tohoto problemu nekolik chyb v bugzille a spoustu diskusi. Bohuzel reseni z toho zrejme neni ale melo by fungovat toto:

Pokud poustite yumex z terminalu jako root, predtim nez ho pustit napiste prikaz “xhost +”.
Melo by to od teto chvile fungovat (Pravdepodobne i z menu.) do pristiho restartu, pak je potreba to napsat znova. Problem se zda byt se vsemi nastroji system-config-* apod. Prosim abyste aktualizoval FC4 na nejnovjsi baliky, zda uz tam neni oprava.

hmm, tak zmena, po napsani “xhost +” se yumex opravdu rozjel ovsem po nacteni repositaru skocil s temahle hlaskama
" Traceback (most recent call last):
File “/usr/share/yumex/yumex.py”, line 948, in ?
mainApp = MainApplication()
File “/usr/share/yumex/yumex.py”, line 116, in init
self.setup_yum()
File “/usr/share/yumex/yumex.py”, line 915, in setup_yum
if self.yw.load_repo_data(rload):
File “/usr/share/yumex/yumexClasses/yumexBase.py”, line 305, in load_repo_data
self.doSackSetup() # Setup Package Sack.
File “/usr/share/yumex/yumexClasses/yumexBase.py”, line 274, in doSackSetup
self.excludeNonCompatArchs(archlist=archlist)
AttributeError: ‘yumexBase’ object has no attribute ‘excludeNonCompatArchs’
"
Vyzkousim to cele updatovat a pokud bych na neco prisel, urcite to napisi, pokud nekdo vi co s tim, at napise. dekuji

Tohle uz je nejaka “normalni” chyba. Mozna stara verze pythonu nebo pygtk ale je to cele nejake divne. Zkuste “yum update”.