Zdravim, mam problem ohledne yumexu ve FC4, ,vsechno jsem si nastavil, GPG klice atd, vsechno behalo az do updejtu, tedka se to chova tak, ze nacita repositoring data atd, atd, a pak vyskoci cervene more chybovych hlasek a yumex se sam ukonci, problem je v tom, ze to nemam sanci precist, protoze se to stane tak do sekundy nevite kde bych se dozvedel coze mu to vadi ? popripade co s tim ?
jsem amater tak prosim po lopate, nebo nakopnout tim spravnym smerem, dekuji.
Predevsim po update ceho? Updatoval jste yumex nebo neco jineho? Zkousel jste pustit yumex z terminalu - neobjevi se vypis chyb pak v nem? Yumex asi nebude v dalsich verzich Fedory, takze jeho podpora je zrejme spatna.
no myslim, ze to udelalo po update yumexu, ale ja jsem mel zaskrtlych vice veci na update, a tak nevim jestli to bylo po tom update toho yumexu, …v konzole mi to napise toto
Xlib: connection to “:0.0” refused by server
Xlib: No protocol specified
Traceback (most recent call last):
File “/usr/share/yumex/yumex.py”, line 24, in ?
import gtk
File “/usr/src/build/535819-i386/install/usr/lib/python2.4/site-packages/gtk-2.0/gtk/init.py”, line 37, in ?
RuntimeError: could not open display
Nasel jsem ohledne tohoto problemu nekolik chyb v bugzille a spoustu diskusi. Bohuzel reseni z toho zrejme neni ale melo by fungovat toto:
Pokud poustite yumex z terminalu jako root, predtim nez ho pustit napiste prikaz “xhost +”.
Melo by to od teto chvile fungovat (Pravdepodobne i z menu.) do pristiho restartu, pak je potreba to napsat znova. Problem se zda byt se vsemi nastroji system-config-* apod. Prosim abyste aktualizoval FC4 na nejnovjsi baliky, zda uz tam neni oprava.
hmm, tak zmena, po napsani “xhost +” se yumex opravdu rozjel ovsem po nacteni repositaru skocil s temahle hlaskama
" Traceback (most recent call last):
File “/usr/share/yumex/yumex.py”, line 948, in ?
mainApp = MainApplication()
File “/usr/share/yumex/yumex.py”, line 116, in init
self.setup_yum()
File “/usr/share/yumex/yumex.py”, line 915, in setup_yum
if self.yw.load_repo_data(rload):
File “/usr/share/yumex/yumexClasses/yumexBase.py”, line 305, in load_repo_data
self.doSackSetup() # Setup Package Sack.
File “/usr/share/yumex/yumexClasses/yumexBase.py”, line 274, in doSackSetup
self.excludeNonCompatArchs(archlist=archlist)
AttributeError: ‘yumexBase’ object has no attribute ‘excludeNonCompatArchs’
"
Vyzkousim to cele updatovat a pokud bych na neco prisel, urcite to napisi, pokud nekdo vi co s tim, at napise. dekuji