yum_update -> 166 Packages

Je normalni, ze kdyz dam do konzole

yum check-update
yum update

ze mi to vypise 166 balicku k aktualizaci? Vzdyt ta FC6 nedavno vysla, navic by to melo byt 476MB. Je to normalni, takhle aktualizovat? Moc toho zatim nevim a toto me prekvapilo, muze mi nekdo rict, zda je to normalni a nebo stahuju nejake blbosti navic??

Dekuji za odpoved a pochopeni…

Ano, mne to vypisalo pri aktualizacii stiahnut cca 210 balickov a 570 MB

Zajimave. Kazdopadne by me zajimalo jestli to stahuje jen balicky co system pouziva nebo i nejake jine. Treba aktualizace pres Package Updater mi nasla o neco mene potrebnych balicku k aktualizaci… A pres yum sem zahledl nejaky balicek co se jmenoval gnomeNECO a ja pritom pouzivam pouze KDE, tak me to mate, zda netaham neco navic…
Diky za odpoved

yum update - aktualizuje iba to co mas nainstalovane + potrebne zavislosti …
tusim ze, gnome baliky mam aj ked mam iba textovy mod

To záleží jestli používáěš i nějaký gnome program, ten si pak nainstaluje i část Gnome, není to nic proti ničemu:-)

Ano toto mnozstvi aktualizaci je bohuzel normalni. Pokud chcete pochopit proc juknete na clanek

Jinak si dejte pozor aby se vam aktualizovali baliky jen ze standardnich repozitaru a ne treba z atrpms, zadelali byste si tim akorat na problemy.

Mimochodem - mnozstvi aktualizaci je zavisle na tom co mate nainstalovane. Nezapominejte, ze se vam aktualizuje system se vsemi aplikacemi, to neni zadny SP jen na diry v OS.

Aha, dekuji za informace. To ze kdyz mam nainstaovano pouze KDE me nenapadlo ze v tom muzou byt nejake balicky z GNOME. Tak hura na aktualizaci! :o)

Tak mam jeste jeden dotaz, je normalni ze se stahne veskera aktualizace co je potreba a pak mi yum nakonec napise:

Running Transaction Test
Finished Transaction Test

Transaction Check Error: file /usr/lib/libpcsclite.so.1.0.0 fro install of libpcsclitel-1.3.2-8.fc6.at conflicts with file from package pcsc-lite-libs-1.3.1-7

Tohle asi neni normalni, ale co s tim?? Ono me to yum vubec nejak zlobi, ani mplayer mi nesel nahrat i presto ze sem postupoval podle navodu, ktery sem nasel zde na serveru…

Sakris, zase problem s ATRPMS - vypnete si tenhle repozitar. Koliduji vam baliky z nej se systemovymi. Pokud uz mate z atrpms udelany update prectete si poctive toto tema:
http://forum.fedora.cz/read.php?1,4494

To by me zajimalo proc nejen do tohoto repozitare cpou i balicky ze zakladniho systemu.

To me uprimne take. Duvodu bude asi ten, ze je maji zkompilovane s jinym nastavenim (obcas treba exprimentalnim) a predpokladaji ze napr. budete misto z updates-released updatovat z atrpms.