ze mi to vypise 166 balicku k aktualizaci? Vzdyt ta FC6 nedavno vysla, navic by to melo byt 476MB. Je to normalni, takhle aktualizovat? Moc toho zatim nevim a toto me prekvapilo, muze mi nekdo rict, zda je to normalni a nebo stahuju nejake blbosti navic??
Zajimave. Kazdopadne by me zajimalo jestli to stahuje jen balicky co system pouziva nebo i nejake jine. Treba aktualizace pres Package Updater mi nasla o neco mene potrebnych balicku k aktualizaci… A pres yum sem zahledl nejaky balicek co se jmenoval gnomeNECO a ja pritom pouzivam pouze KDE, tak me to mate, zda netaham neco navic…
Diky za odpoved
Ano toto mnozstvi aktualizaci je bohuzel normalni. Pokud chcete pochopit proc juknete na clanek
Jinak si dejte pozor aby se vam aktualizovali baliky jen ze standardnich repozitaru a ne treba z atrpms, zadelali byste si tim akorat na problemy.
Mimochodem - mnozstvi aktualizaci je zavisle na tom co mate nainstalovane. Nezapominejte, ze se vam aktualizuje system se vsemi aplikacemi, to neni zadny SP jen na diry v OS.
Tak mam jeste jeden dotaz, je normalni ze se stahne veskera aktualizace co je potreba a pak mi yum nakonec napise:
Running Transaction Test
Finished Transaction Test
Transaction Check Error: file /usr/lib/libpcsclite.so.1.0.0 fro install of libpcsclitel-1.3.2-8.fc6.at conflicts with file from package pcsc-lite-libs-1.3.1-7
Tohle asi neni normalni, ale co s tim?? Ono me to yum vubec nejak zlobi, ani mplayer mi nesel nahrat i presto ze sem postupoval podle navodu, ktery sem nasel zde na serveru…
Sakris, zase problem s ATRPMS - vypnete si tenhle repozitar. Koliduji vam baliky z nej se systemovymi. Pokud uz mate z atrpms udelany update prectete si poctive toto tema: http://forum.fedora.cz/read.php?1,4494
To me uprimne take. Duvodu bude asi ten, ze je maji zkompilovane s jinym nastavenim (obcas treba exprimentalnim) a predpokladaji ze napr. budete misto z updates-released updatovat z atrpms.