Windows Terminal Server a tsclient

Jelikož bude končit podpora Fedory 14, chtěl bych upgradovat na Fedoru 16 a tak si jí zkouším virtualizovanou. Co jsem ale v repositářích Fedory 16 nenašel je tsclient, který normálně ve fedora repu u Fedory 14 je a který ke své práci potřebuji. Existuje nějaká náhrada, nebo proč už v repositářích tato aplikace není? Narazil jsem zatím jen na rdesktop, ale nezdá se mi tak pohodlný jako právě tsclient a že bych si ho chtěl kompilovat se říct nedá, mám raději “repo way”.

Za jakýkoliv tip díky.

Zdravim

tsclient neni v repozitarich uz od F15. Nedavno jsem presel z F14 na F15 a take jsem tuto smutnou skutecnost zjistil.
Nahradu jsem nasel v nastroji Remmina. Vypada dost podobne, podporuje protokoly pro pripojeni skrz SSH, RDP, VNC, SFTP + nejake dalsi.

Instalace jednoducha:

[kuku@cz-r8lgkkh ~]$ yum list remmina*
Loaded plugins: downloadonly, fastestmirror, presto, refresh-packagekit
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * fedora: mirror.karneval.cz
 * rpmfusion-free: mirror.karneval.cz
 * rpmfusion-free-updates: mirror.karneval.cz
 * rpmfusion-nonfree: mirror.karneval.cz
 * rpmfusion-nonfree-updates: mirror.karneval.cz
 * updates: mirror.hosting90.cz
Installed Packages
remmina.x86_64                                                                  0.9.3-3.fc15                                                 @fedora
remmina-plugins-common.x86_64                                                   0.9.2-2.fc15                                                 @fedora
remmina-plugins-rdp.x86_64                                                      0.9.2-2.fc15                                                 @fedora
remmina-plugins-vnc.x86_64                                                      0.9.2-2.fc15                                                 @fedora
Available Packages
remmina-devel.i686                                                              0.9.3-3.fc15                                                 fedora 
remmina-devel.x86_64                                                            0.9.3-3.fc15                                                 fedora 
remmina-plugins-nx.x86_64                                                       0.9.2-2.fc15                                                 fedora 
remmina-plugins-telepathy.x86_64                                                0.9.2-2.fc15                                                 fedora 
remmina-plugins-xdmcp.x86_64                                                    0.9.2-2.fc15                                                 fedora 

kuku.mp3

tsclient byl zablokován už ve F15, viz https://fedorahosted.org/rel-eng/ticket/4634 Důvod netuším, ale vzhledem k aktivitě upstreamu (poslední aktualizace z '08) bych viděl problém tam.
Já jsem si oblíbil program ‘remmina’.

edit: kuku byl rychlejší :slight_smile:

Fedoru 15 jsem přeskočil, takže jsem si to jen oddálil =)

Jinak tohle vypadá dostatečně, díky.