wifi bez NetworkManagera

Zdravim,

cely moj problem sociva v NetworkManager-ovi, mam doma wifi kde si musim menit MAC a IP, vzdy mi to fungovalo cez iwconfig eth1 essid xxxx, nebol problem sa pripojit, ked uz som mal MAC aj IP nastavenu, teraz sa mi nepripoji len ak pouzijem Network Manager. Viete mi niekto poradit preco sa mi neda pripojit bez NM, ked skusim pripojit cez iwconfig tak sa nechce asociovat s AP. Je to na NB HP nc 6220, tu je HW plus modul co pouzivam. Scanovanie iwcongig eth1 scanning mi funguje bez problemov. Pouzivam f 8

10:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5751M Gigabit Ethernet PCI Express (rev 11)

rpm -qa | grep ipw
ipw2200-firmware-3.0-9
ipw2100-firmware-1.3-8

ipw2200 129545 0
ieee80211 28041 1 ipw2200

dakujem

Teda zajimal by me ten duvod proc “musis menit MAC”… nebo mozna radsi ne.:slight_smile: Dotaz je ovsem ponekud zmateny “nepripoji se, jen kdyz pouziju NM… proc se neda pripojit pres NM”. Znacne namahavym premyslenim jsem dosel k zaveru, ze asi pres NM se asociuje, ale zase to nefunguje protoze je spatne MAC. No… ja bych teda na tvem miste NM uplne vypnul a nasledne vsechno zkusil nastavit rucne. Problem je, ze pokud nastavuje sit rucne musis

1. nastavit mac
    ifconfig eth1 hw mac:adresa
  2. nastavit ip a masku
    ifconfig eth1 <ip.adresa> netmask <mask.site>
  3. nastavit DNS
    gedit /etc/resolv.conf
  4. pridat vychozi branu
    route add default gw <ip.brany>
  5. nastavit wifi: essid
    iwconfig eth1 essid
  6. nastavit wifi: mod
    iwconfig eth1 mode managed

to by asi pro zacatek stacilo. Obvykle jsou vsechny tyto parametry zapsany v konfiguracnim souboru /etc/sysconfig/networking-scripts/ifcfg-eth1 a pri startu systemu je nastavi bud NetworkManager, nebo sluzba network. Obe dve sluzby nemohou bezet zaroven!

caf,

problem je trosku zlozitejsi, vzdy ked dam pripojit siet cez NM aj ked uz ma vytvoreny profil vytvori novy a ja musim vsetko znovu nastavovat, neda sa pripojit na uz existujuci profil pre to jedno konkretne AP.

Vsetky tieto kroky som robil, NM bol vypnuty cez service NetworkManager stop, aj tak sa mi nedalo asociovat sa na AP.
Menim MAC bo net je viazany na MAC a moja holka ho tiez pouziva a ja si skor zmenim mac na linuxe ako ona vo win jej ovladac to nepodporuje a musim to robit cez soft.
Je este nieco ine co NM robi, asi pred pol rokov vysiel update NM a odvtedy mi to robi, pretym som sa pripajal uplne normalne cez iwconfig, teraz ked to robim cez NM tak sa nemozem ani za chodu prehodit z jedneho AP na druhe to bolo tiez mozne menit.
Dokumentacia k NM skor nieje ako je, je tam len napisane ze funguje cez DBUS a HAL ale inak nic, najhorsie je ze aj ked ho zakazem tak mi to nejde.

Ked to skusam cez iwconfig tak je toto v dmesg

ipw2200: Failed to send SYSTEM_CONFIG: Already sending a command.
ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready
ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth1: link becomes ready
ipw2200: Failed to send ASSOCIATE: Already sending a command.
ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
eth1: no IPv6 routers present

Dakujem

Ze to funguje pres dbus a hal je uplne jedno. Vypni ten NM tak, aby se vubec nepoustel (chkconfig NetworkManager off), restartuj a zkus to pres ten iwconfig. To je zakladni nastroj a pres nej to musi fungovat. Podle tech chybovych zprav to ale spis vypada ze nez na problem s NM na problem s firmwarem.

caf,

Dakujem za pomoc, problem bol v tom ze aj ked som zastavil NM tak to nestacilo, ked bol vypnuty od startu tak vsetko funguje ako predtym.

Dakujem za help