chtěl jsem si upravit plochu k obrazu svému pomocí nějakých widgets, zejména jsem chtěl přidat analogové hodiny, pak případně počasí a další, třeba zátěž procesoru. Překvapilo mě, že ani zde ve fóru, ani ve fedora wiki o tom není ani slovo. Nakonec jsem našel GDesklets (yum install gdesklets) a v nastavení jsem analogové hodiny s vteřinovkou umístil, kam jsem chtěl, potom počasí (yum install gdesklets-goodweather) - i když tedy vizuální forma je trochu nešťastná.
Takže otázka: Je GDesklets jediný systém widgetů pro Fedoru (16,17), nebo existuje něco lepšího? Případně, co používáte vy?
Nakonec vysvětlení, proč analogové hodiny s vteřinovkou. Kupovali jste někdy něco na aukru a potřebovali vědět, kdy přesně končí nabídka? :-). Mimochodem dostat vteřiny nahoru do kalendáře se mi nepodařilo a nejspíš tam tato funkcionalita nijak dostat nejde :-(.
Neuvádíš prostředí. Pokud používáš gnome-shell, tak ty hodiny se dají upravit přes gnome-tweak-tool. (Přidat sekundy). Jinak na sledování systému se dá použít system monitor, jako rozšíření pro GS. Najde se tam určitě také počasí. Dostupné na www.extensions.gnome.org
Možná taky conky by se dali umístit na plochu. S jinými widgety v gnome-shellu zkušenosti nemám
Celá řada vylepšení pro GNOME Shell jde najít na extensions.gnome.org, i když nevím, jestli mají podobu zrovna widgetů. Jinak na widgetech je postavené KDE, které jich má desítky až stovky.
zkoušel jsem zprovoznit gdesklets, nainstalovalo se to, ikonu v Aplikacích mám, ale nic to nedělá, potřeboval bych poradit, jak umístit např. hodiny na pracovní plochu.
Děkuji.
nechci zakládat nové téma, tak to připojím sem. mám problém s conky u f18. nainstaluju je, přes terminál spustím… ale složka nikde. mělo by být home/(user)/.conkyrc?
Default configuration file location is $HOME/.conkyrc or ${sysconfdir}/conky/conky.conf.
On most systems, sysconfdir is /etc, and you can find the sample config file there (/etc/conky/conky.conf).