[Vyriesene] problem s mikrofonom pod skype

Zdravim,
mam notebook Acer Aspire 3004LM a neviem ako na nom rozbehnut mikrofon pre Skype. skusal som ho nastavit cez alsamixer na maximum, mute nie je, rovnako aj cez KMix ale nikdy ten mikrofon nic nezachyti… zvukovka je SiS SI 7012, Chip Realtek ALC 203 rev 0. Aspon tak to vypisuje alsaixer. S vystupom problem nemam, XMMS hra ako hodinky, len nahrat nieco je problem.
Ak vie niekto pomoct, prosim pomozte…

Emel

ja mam tiez problem s mikrofonom a skype, normalne v systeme funguje ale v skype nie

a ako si zistil, ze funguje v systeme? lebo mne nefunguje ani v KRec…

myslim, ze problem je v samotnom skype… ked som pouzil tar.bz2 verziu, tak mikrofon isiel, ale pre zmenu nesli vyzvanacie tony… ani ziadna zvukova signaizacia prichadzajuceho hovoru…

Emel

emel napsal(a):

a ako si zistil, ze funguje v systeme? lebo mne
nefunguje ani v KRec…

zakricim a pocujem v reprakoch :slight_smile: najviac sa pritom zabava 2,5 rocny synovec ktoreho takto privykam na linux :smiley:

spravna vychova uz od mala je velmi dolezita :smiley:

Inak verzia Skype pre FC3 mi ide bez problemov :slight_smile:
Takze ako riesenie odporucam pouzivat verziu Skype pre FC3 ziskanu z repozitaru skype…

vyskusam vdaka za typ

p.s. este sa mu paci tuxpainter :smiley: kde si vybera co chce nakreslit a farby

Mal som s tym probleem tiez, riesi sa to paradoxne. Ked chces aby ti ten mikrak fungoval musis ho uplne stisit a vypnut, tusim ze capture sa zapne automaticky, je to nikde v navodoch na nete.

nainstaloval som skype pre fc3 a stale nic

rozbehlo sa mi to az potom ked som nieco pomenil cez alsamixer -V capture -c 0
pravdepodobne iba capture na maximum