Ahoj,
potrebuju poradit: (Fedora 14)
mel jsem kernel 2.6.35.6
ted jsem aktualizoval a nainstalovalo se 2.6.35.9
jenze probehne loadovaci cara dole a kdyz se ma spustit Xka, tak to zasedne a konec, jde akorat ctrl-alt-del
tak jsem dal pred tou loadovaci carou ESC a v textovem rezimu tam bylo 4x cervene [selhalo], jenze to bylo tak rychly, ze se neda vycist co to bylo, tak se chci zeptat, kde v jakem logu by to mohli psat, co selhalo.
jinak predchozi jadro normalne chodi a je to vsechno pri nacitani zeleny jako OK.
tak ty soubory boot.log a boot.log~xxx tam byly tri, ale ani v jednom nic SELHALO, vse OK. To bude asi proto, ze jsem se nabootoval skrz stare jadro, ale kdyz to nove nejde, tak jak se k tomu dostat ? :-/
Nebyla dostupna aktualizace nvidia ovladace, nevim proc to nenajelo aspon s noveau, ale kmod-nvidia uz v rpmfusion je, takze staci aktualizova a uz to pujde.
jsem nejakou dobu nedelal v linuxu, tak me to trochu trvalo
dal jsem do parametru v grubu “init 3” a najel jsem se bez Xek a mrknul do logu, to selhani byl vmware, ale cetl jsem na netu, ze to je po aktualizaci jadra normalni a za se musi zupdatovat.
Jinak vse bylo OK.
Z logu Xorg jsem zjistil, ze je to opravdu tou NVidii:
[ 117.357] (II) LoadModule: “nvidia”
[ 117.365] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[ 117.366] (II) Module nvidia: vendor=“NVIDIA Corporation”
[ 117.366] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[ 117.366] Module class: X.Org Video Driver
[ 117.378] (EE) NVIDIA: Failed to load the NVIDIA kernel module. Please check your
[ 117.379] (EE) NVIDIA: system’s kernel log for additional error messages.
[ 117.379] (II) UnloadModule: “nvidia”
[ 117.379] (II) Unloading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[ 117.379] (EE) Failed to load module “nvidia” (module-specific error, 0)
[ 117.379] (EE) No drivers available.
[ 117.380]
Fatal server error:
[ 117.380] no screens found
[ 117.380]
Nicmene jsem komplet zupdatoal Fedoru, ale zadna zmena, NVidia stale nefunguje. :-/
Co s tim?
(nouveau nenajede, protoze je zakazany! a nechci ho, ovladace ze stranek NVidie pry ve Fedore 14 nefunguji, pry je treba se spolehat na repozitar, ale ten mi na novem jadre tedy zatim stale nejde tez. ach jo.)