vsftpd vs. proftpd

Ahoj,

mam jeden akademicky dotaz :). Co je lepsi pro ftp? Mam predstavu, ze budu potrebovat rozchodit virtualni uzivatele cca. 20-30 kusu. Chci aby si to vykladalo s mysql - menit hesla, ruseni, zakladani uctu, … Je to jenom nastrel, jeste jsem to poradne nepromyslel. Take bz kazdy uzivatel mel mit svuj adresar, navic sem si vymyslel, ze by kazdy virtual mel ve svem adresari i svuj public :). Uuuuf kdo poradi natvrdlemu obstaroznimu mladikovi?

Dekuju za odpoved.

lanic

Mám lepší zkušenost s vsftpd ale spíš s nastavením než nějakým zatěžkávacím testem pro 20-30 počítačů. Mě vsftpd přijde jednodušší a celkově nenáročný. Nějak ale nerozumím dotazu s tím mysql. Jak to přesně má mít vazbu na FTP.

lanic chtel asi autorizovat oproti mysql, to nevim jesli jednoduzse pujde. Kazdopadne uz je to dotaz dost specificky na toto forum a je vhondy spis na odborne forum ohledne konfigurace ftp.

Existuje nějaká nadstavba nad jeden z těch dvou serverů (možná na oba:-) kde se dá ta autentizace nastavit. Hledej něco jako vsftpd admin a proftpd admin.

ahoj,

dekuju za komentare. S mysql jsem to presne tak myslel. Pokud neco vygugluju tak to sem prilepim.
Pekny den.
lanic

ahoj,

tak neco jsem nasel a jde to s toho dat dohromady :).

Odkazy zde:
ftp://vsftpd.beasts.org/users/cevans/untar/vsftpd-2.0.3/EXAMPLE/
http://www.security-portal.cz/clanky/priklad-konfigurace-vsftpd.html

toz hodne peknych veceru s fc :slight_smile:

lanic