VPN - org.freedesktop.NetworkManager.vpnc

Naposledy jsem použil VPN v GS před 6 dny.

Nyní mi hlásí chybu
reason=“The VPN service ‘org.freedesktop.NetworkManager.vpnc’ was not installed.”

V /etc/NetworkManager/system-connections/ definici, která je neměnná již pár let je
service-type=org.freedesktop.NetworkManager.vpnc

Man stránka píše
│service-type │ string│ D-Bus service name of the VPN plugin that this setting uses to connect to its network. i.e. org.freedesktop.NetworkManager.vpnc for the vpnc plugin.

Kde přesně by se to mělo nacházet ?

V system.d adresářích něco jako /etc/dbus-1/system.d to nemám .

Balíčky
NetworkManager-vpnc-gnome-1.0.6-3.fc23.x86_64
NetworkManager-vpnc-1.0.6-3.fc23.x86_64

trable jsem měl i s ručním vpnc, kdy to házelo

vpnc: hash comparison failed: (ISAKMP_N_AUTHENTICATION_FAILED)(24)
check group password
(které však je neměnné věčnost).

Takže na vpn se již dostanu z terminálu, kdy jsem zkopíroval definici /etc/vpnc/* na novou, a tu jsem přepsal copy&paste … Nechápu…

Současné forum je na prd… Moderování známých přispěvovatelů snižuje chuť to zde používat.

Nevím jestli je to souhra okolností, ale vpnka se mi rozjela po přebootování do nižšího kernelu.
Což mi ale nedává smysl.

Nevim proc forum obcas nejake prispevky oznaci za “nutne ke schvaleni”. Stava se to i moderatorum… je to stejny opruz jako capcha a jine… bud se holt obcas objevy falesne pozitivni automaticka reakce, nebo tu budeme mit haldu spamu. Co je horsi?

Domluvili jsme se s Frantou, že to nastaví tak, aby žádný příspěvěk nepotřeboval schválení. Uvidíme, kolik spamu projde a případně bychom to opět vrátili. Tady asi neexistuje žádné dobré řešení :frowning:

Neexistuje nějaký plugin reputace, kterým by byl nadřazený spamfilteru ?
Příspěvek nového uživatele by musel být schválen, pokud by byl zachycen spam filterem A měl nulovou reputaci.

Plánujeme migrovat na Simple Machines Forum, to je funkčně mnohem mocnější, tak snad tam nebudeme muset takový problém řešit.