vmware zdielanie

Mám vmware 5.5 na woknách xp a mám v ňom fedoru 5. Fedoru mám na maily a internet aby sa xpčko ani nemohli spojiť s netom. Mám tu ale problém, so súbormi čo stiahnem, alebo mi prídu poštou musím pracovať vo Woknách a tak siu to teraz prenášam na kľúči ale je to na porazenie. Existuje spôsob ako vytvoriť niečo kam budem môcť zapisovať aj z Wokien aj z Fedory a aj čítať? Vďaka. resp. stačí ak si uložím niekam files z netu, či mailu a možem ho použiť vo woknách a súbor ktorý vytvotrím vo woknách chcem dávať cez fedoru na ftp, či posielať mailom.

Pokud ti funguje aspon sitova komunikace mezi fedorou a windows, tak by resenim mohla byt samba - at uz udelat samba server ve Fedore a pripojovat ho jako disk ve windows, nebo pripojit nektery svazek z windows ve Fedore pomoci samby resp. cifs. Detaily nevim neb to nepouzivam.

Soubory mezi windows a fedorou lze prenaset i pomoci WinSCP (na feodre poustite sshd a pripojite se z windows) - v podstate jako v souborovem manageru.

Pokud vam nefunguje ani lokalni sitova komunikace mezi win-fc tak se domnivam ze zadny zpusob neexistuje… i kdyz mozna VMWare nejak umoznuje zpristupnit disky hosta - to ale musite zkusit najiv v navodu na VMWare.

Je-li to na stejném počítači, musíte si vytvořit na disku oddíl (nebo připojit nějaký další malý disk), který bude naformátovaný na FAT 32. Ten připojíte ve windows i v linuxu (klidně jako /home/~/Desktop/něco) pro četní i zápis. Existuje taky ovladač, který zpřístupní z windowsů file systém Ext2 a Ext3 pro čtení i zápis.
Jak se připojuje FAT 32 najdete, když vyhledáte v tomhle fóru heslo vfat. Nebo se mrkněte na http://www.abclinuxu.cz/clanky/show/73846. Atd.

Příspěvek byl upraven (25-07-06 09:08)

2hermet: obavam se ale ze FC bezi pod VMware, ktery bezi ve Windows a toto tam neni jednoduse mozne… toto sdileni partition je zajimave pouze pro multiboot…

Do systemu pod VMware lze pripojit disk naprimo jako fyzicky disk pro zapis. v tomhle problem neni. Pokud to bude disk s FAT32, tak je to bez problemu, s NTFS si trosku uzije pokud bude chtit i zapisovat.

Autor: cyko (—.chello.sk)
Datum: 25-07-06 07:00
Mám vmware 5.5 na woknách xp a mám v ňom fedoru 5. Fedoru mám na maily a internet aby sa xpčko ani nemohli spojiť s netom.

Spis by me zajimalo jakym zpusobem udelal to, ze system pod VMware muze pristoupit na net, kdyz tam Win nemuzou. Vzdy jsem si myslel, ze to takhle nejde.

Mam pocit, ze ve WMware se da udelat SharedFolder. Ale nevim, jak presne to funguje… :frowning: Takze vlastne nic… :smiley: