VMware Tools

Dobrý den,

mám virtuální mašinu s FC5, kterou bych chtěl provozovat v VMware Playeru, ale nemám nainstalovány VMware Tools. Pokračoval jsem podle nějakého návodu na netu a dostal jsem se k tomu, že umím spustit vmware-config-tools.pl a rozběhne se instalace, která má spoustu dotazů. Na většinu spolkne implicitní hodnoty, ale potom se dostanu k místu, které nemohu překonat:

What is the location of the directory of C header files that match your running kernel? [/usr/src/linux/include]

na tuto otázku jsem opět zkusil klepnout Enter, ale odpověď je:

The path “/usr/src/linux/include” is not an existing directory.

pokusil jsem vyhledat nějaké adresáře, a vkládat je, ale nikdy jsem se netrefil :slight_smile:

Nemá někdo, prosím, správný postup? Díky.

Karel Křišťál

chce to adresar kde mas prave beziaci kernel (ten zistis cez $uname -r) zvycajne to je /usr/src/kernels/(prave bez. kernel/include

…no, pod /usr/src mám pouze RedHat/

… ale příkazem uname -r jsem si našel, že moje jádro je 2.6.15-1.2054_FC5, výpis příkazu locate 2.6.15-1.2054_FC5 je následující…

/boot/System.map-2.6.15-1.2054_FC5
/boot/config-2.6.15-1.2054_FC5
/boot/initrd-2.6.15-1.2054_FC5.img
/boot/vmlinuz-2.6.15-1.2054_FC5
/lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5
/lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5/build

/lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5/kernel/drivers/net/pcnet32.ko

No a nainstalovanej kernel-headers mas?
U me by ta cesta byla asi takhle
/lib/modules/2.6.20-1.2925.fc6/build/include
to si nasel vmware-config sam :wink:

asi tedy ne :frowning:
můžu si to stáhnout a doinstalovat?

yum install kernel-devel kernel-headers

rpm -ql kernel-headers
rpm -ql kernel-devel

se mnou to nebude jednoduché :slight_smile:

nainstaloval jsem a dotázal se uvedeným způsobem, tj.

rpm -ql kernel-headers
rpm -ql kernel-devel

kernel-devel se nainstaloval, kernel-headers nikoli. Nicméně pokračoval jsem v instalaci VMware Tools a napsalo mi to, že kernal-devel nesouhlasí s mým běžícím kernelem. Odinstaloval jsem kernel-devel příkazem rpm -e kernel-devel-2.6.19-1.2288.fc5 a pokusil se najít na www.rpmfind.net
kernel-devel s číslem mého jádra, tj. kernel-devel-2.6.15-1.2054.FC5,
ale takový neexistuje…

Tak to asi budete muset aktualizovat kernel… ostatne nechapu proc nepouzivate aktualizovany kernel
yum update kernel

jinak pouzivate kernel z originalni instalace takze muzete kernel-devel ke svemu kernelu nainstalovat z instalacniho CD/DVD rpm -Uvh kernel-devel*

No ono to ted s tim vmwarem neni tak snadne pokud vim chce to novejsich jader patch,jinak to hlasi chybu.Jsem v pracit akze nemuzu rict presne jak se jmenuje a kde ho stahnout.

Mě od poslední aktualizace kernelu přestal fungovat vmware server. Rekonfigurace, která se dělá po každém upgradu jádra tentokrát nepomohla :frowning:

Tak jsem zkusil zagooglovat a řešení je na světě, už to funguje :wink:

http://www.vmware.com/community/thread.jspa?threadID=76443&tstart=240