VMware a nová fedora 6 (nejde)

Tak je tu opět problém stahnul jsem si novou šestku a chtěl ji vyzkoušet na VMware Workstation 5.5.2 a nic. Chová se to stejně jako u pětky, že nedetekuje disk. Jenže u verze pět stačilo manuálně vybrat jeden ovladač (SBUS SCSI…tak nějak) a bylo to. U šestky ale toto zmizelo. Spustí se klasické okno (jakoby dos) s dotazem zdali testovat cd/dvd a po jeho skončení se již přepne do grafické podoby s výběrem jazyka instalace. Nevíte někdo jak na to ? Přitom jsem koukal že u VMware mají už třetí testovací soubor z Fedory 6.

S IDE deskem to jede.

satu nepředěláš :wink:

Jinak jsem ti zapomněl poděkovat, bylo to přesně tak. SCSI ani když se mění BUS logic a další v nastavení vmware ale jakmile se nastavilo IDE tak to začalo fungovat :wink: takže děkuji. Teď si ještě hraju s vistou a jejím malým zobrazením 640x480

Tak s Vistou ja urcite nepomuzu… este jsem ji/je ani nevidel. :slight_smile:

Vista taky funguje, jen se musí manuálně vynutit 16 barev pro instalaci a až po nainstalování se vrátí vše zpět. Jinak vše běží pod vmware.

Vista ??? co to je??? to je nejaka nova hra?? musi byt riadne nadupana ked ma take naroky jak Quake 4 :smiley:

Sestku jsem nainstaloval bez potizi. Nedari se mi v ni ale nakonfigurovat vmware-tools. Pry nemam spravne kernel-headers (not match running kernel), coz se mi nezda. …?

A nemate oblibeny problem s kernelem i586?!
http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:fc6poznamky

rpm -qa --queryformat “%{NAME}-%{VERSION}-%{RELEASE}.%{ARCH}\n”|grep kernel|sort

kernel-devel-2.6.18-1.2849.fc6.i686
kernel-headers-2.6.18-1.2849.fc6.i386
kernel-2.6.18-1.2849.fc6.i686