Upozornění na aktualizace i jindy než po restartu

Svůj počítač prakticky vždy pouze hibernuju (protože je to rychlejší a pohodlnější). Kvůli tomu tak několik dní nebo několik týdnů nerestartuji.

Jenže: zjistil jsem, že když vyjdou nové aktualizace, tak se o nich nedozvím. Normálně by se měla v oznamovací oblasti ukázat taková ta bublina, jenže jsem zjistil, že se objeví pouze v prvním přihlášení po restartu počítače. A to u mě nastává někdy i poměrně za dlouho.

Co tedy s tím?

Zjistil jsem, že to upozornění má na svědomí zřejmě /usr/bin/puplet, který zavolá yum-updatesd, a ten pak zpětně pupletu řekne, jestli má zobrazit to upozornění (možná že jsem úplně vedle). Tohle bych dal do cronu. Když ale “ručně” spustím puplet, spustí se, spustí se i yum-updatesd, ale jaksi se už nikde nic nezobrazí, i když by mělo. Takže to nefunguje.

Zatím tedy zbývá nic jiného než čas od času spustit Aktualizátor balíčků, Yumex nebo yum :frowning: Nevíte, jak “ručně” zkontrolovat aktualizace? Mělo by to být pod normálním uživatelem…

Díky.

Priznam se ze to nepouzivam, ale podle me to ma bezet presne obracene. Tedy yum-updatesd bezi na pozadi a kdykoli zjisti ze jsou nove updaty tak by mel puplet vyhodit bublinu. V povolenych sluznach ale musis mit yum-updatesd. Nastaveni yum-updatesd se dela v /etc/yum/yum-updatesd.conf.
Vic nevim.:slight_smile:

Me ten puplet taky vsude nefunguje :frowning: Na to, jak “ručně” zkontrolovat aktualizace? sis odpovedel sam - čas od času spustit Aktualizátor balíčků, Yumex nebo yum.
“yum check-update” prece neni takovy problem. Jinak doporucuji prihlasit se do mail-listu fedora-package-announce a upozorneni na aktualizace ti bude chodit mailem.

yum check-update sice jde pustiti pod uzivatelem, ale netahne nova metadata, takze nove aktualizace nehlasi…:frowning:

Tak od nějaké aktualizace yum-updatesd už nové aktualizace hlásí i behem provozu :wink: