upgrade na F8

ako je najlepsie prejst z f7 na osmicku, je yum upgrade v pohode

http://fedoraproject.org/wiki/YumUpgradeFaq

Sám to udělám během víkendu. A taky už koukám po nějakých zkušenostech někoho kdo to zkusil / zkusí.

je mozne F7 upgradnut aj z instalacneho DVD?

ano. To je dokonce doporuceny zpusob.

Aktulaizace z DVD je doporucovana, aktualizace pres yum je mozna, ale je potreba umet vyresit par pripadnych komplikaci a nepouzivat jine nez standardni repozitare.

Covexi, super článek.

jj, cital som cely pekne napisane

V pondeli jsem upgradoval pomoci yum prvni 64bit stroj a v pohode (po nezdarenem pokusu upgradovat z DVD, kdy se to zacyklilo pri zajistovani zavislosti mezi balicky).

Dnes na notasu rikam si zkusim opet pomoci DVD a opet ten samy problem, takze i tady nakonec doslo na yum :wink:

bohuzel se mi take nepodarilo upgradovat prez DVD ):

mne prebehol upgrade z DVD bez problemov a teraz mi uz F8 aktualizuje cca 170 balickov z netu

Jo to jo, v updates-testing jich cekalo uz docela dost…

tak sem mi konecne podarilo upgradovat prez yum a z F8 jsem unesen … jen skoda tech komplikaci

hmm … cez yum upgrade to prebehlo v pohode ale pri starte KDE mi zacnu nehorazne, svinsky piskat repraky, da sa stym nieco spravit?

Jo… delal jste to podle navodu http://fedoraproject.org/wiki/YumUpgradeFaq ???

presne tak, nexapem preco ale islo o to ze som mal zapnuty mikrofon aj micr. boost

Poslušně hlásím, že upgrade na F8 pomocí DVD prošel bez vážných úhon. Proces upgrade trval cca. 1,5 hod., po upgradu jsem byl nucen znovu zapnout Bytecode Interpreter ve freetype (s tím jsem počítal), aktualizoval a nyní vypdá vše v pořádku až na Operu, která padá, a to jak 9.24 tak i verze 9.50b.

z logu:
----------- .xsession-errors (54 sec old) ---------------------
ERROR: ld.so: object ‘libjvm.so’ from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
ERROR: ld.so: object ‘libawt.so’ from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
Varování manažera oken: Neplatné WM_TRANSIENT_FOR window 0x54 specifikováno pro 0x4c00002 (Opera).

Mirek

libjvm to bude nejaka java… asi opera chce ve svem startovacim skriptu preloadnout nejakou knihovnu, ktera neni, je jina, obsahuje neco jineho…

Zrejme se jedna o chybu popisovanou jiz tady http://forum.fedora.cz/read.php?1,10001
Zkusil bych provest stejny patch, ktery je tam popsan, na knihovne libawt.so (libjvm.so nejde urcite prave kvuli libawt.so, na ktere je zavisla).

Tzn. udelat si zalohu knihovny libmawt.so a spustit toto:
sed -i ‘s/XINERAMA/FAKEEXTN/g’ libmawt.so

DObrý den,
chci se otázat zda-li není nějáký návod jak provést update z yum na český návod? Angličtinou zrovna nevládnu. :frowning: Děkuji moc.

Kopirujte do Terminalu postupne to co tam je v ruzovych rameccich, to se stejne prelozit neda…:slight_smile: