Hojda dobří lidé!
Měnil jsem si pozadí na ploše a zjistil jsem, nže už nemám transparentní okno s terminálem. Pozadí skrz něj sice vidím, ale okno není skutečně transparentní (nevidím ikonky co mám na ploše, ani okna pod gnome-terminálem).
Prostě je to už jenom taková rádoby průhlednost. Moje tapeta (respektive její výseč) se vykresluje ještě jednou do okna terminálu.
V minulosti už se mi to stalo jednou, ale než jsem Vám to stihl napsat, problém se vyřešil sám.
Nevíte někdo proč to vykresluje tu průhlednost takhle a jak tomu zamezit?
Jak říká slune, bez composite není ta “pravá” průhlednost, já osobně používám composite od metacity, ne kvůli průhlednosti, ale kvůli přehlednějšímu přepínání alt+tab, když tak ho vyzkoušej příkazem
Je to tak - vychosi pruhlednost je jen pseudopruhlednost, tedy do terminalu se vykresluje pozadi. Bez HW akcelerace a kompozitniho managera je realna pruhlednost …ehm nerealna.
Aha, tak tady je zakopanej pes. Naštěstí nemusím instalovat celej compiz (je to na mě moc hračičkoidní, stačí mi základní efekty), ale stačí aktivovat ten pseudocompiz či co to je v Systém > Volby > Efekty desktopu.
Díky !