Dobrý den,
mám problém s instalací tiskárny samsung ml-1915 na fedoře 15. Jsem naprostý laik, tak bych ocenil, pokud by mě někdo poradil naprosto polopaticky krok za krokem jak na to.
Děkuji za případnou odpověd a přeji příjemný zbytek dne
Kalafuna
Bohuzel nepises co to je za typ tiskarny ani co si zkousel s ni delat. Tiskarny obvykle v Linuxu funguji tak, ze se pripoji a funguji. Zvlaste ty USB. Problem je pouze s tzv. GDI tiskarnami, ktere jsou ovsem problematicke proto, ze to je Windows only rastrova uplne hloupa tiskarna, ktera neumi zadny tiskovy jazyk jako postrscript, PCL atd. Pokud by se jednalo o tiskarnu s QPDL muzes zkusit
yum install foo2qpdl
ale nejdriv to zjisti.
Krom toho, samsung miva ovladace pro Linux i na svych strankach.
Jedná se o černobílou laserovou tiskárnu připojenou přes usb port. Jediné co jsem zkoušel bylo ji připojit přes usb. Napsalo mi to že nejsou dostupné ovladače pro tento typ tiskárny. Existuje nějaký příkaz jak zjistit ten tiskový jazyk, popřípadě kde to zjistím?
Díval jsem se teďka na www stránky od samsungu a ty ovladače pro linux tam jsou. Mohl bys mi poradit jak je naintalovat? Mají tam sice návod ale jsem z něho uprřímně jelen.
Kdybys aspon napsal odkaz, abych to nemusel hledat.
Na teto strance je unified driver i s postupem:
1. Make sure that you connect your machine to your computer.
Turn both the computer and the machine on.
2. When the Administrator Login window appears, type in root in the Login field
and enter the system password.
3. Download and extract the driver.
[root@localhost root]#tar xzf [Downloaded File Name(XXXX.tar.gz)]
4. The driver will be extracted as ''cdroot'' folder in current path.
5. Execute installation program.
[root@localhost root]#./cdroot/autorun
6. When the welcome screen appears, click ''Next'' and proceed installation.
Jestli to dobre chapu, tiskarna pouziva jakesi mfp. Soucasti baliku je filtr pro CUPS a nejake klikatko (asi vicemene k nicemu).