Jiz delsi dobu se snazim rozchodit inkoustovou tiskarnu HP PSC1315 (takovyto “all-in-one”) sdilenou pres Win XP. Tisknout se snazim z pocitace s Fedora Core 6 pres Sambu.
Ve FC6 sdilenou tiskarnu normalne “vidim” - Samba tedy bezi , jmeno pracovni skupiny a pocitace s Win jsem opsal spravne a URI je taky OK. Kdyz vsak z FC6 poslu neco na tiskarnu, tak se to sice dostane do tiskove fronty, v tiskarne to zarachta (rovnaji se tiskove hlavy), ale to je vse. Z tiskarny nic neleze… Navic mi ta tiskova uloha “ucpe” tiskovou ve Win XP. FC6 se tvari vcelku spokojene (resp. si na nic nestezuje).
Uplne stejny problem se jiz resil na www.abclinuxu.cz (http://www.abclinuxu.cz/forum/show/106139), nicmene diskuze nedospela k jednoznacnemu zaveru.
Chtel bych Vas proto poprosit, jestli s danym problem mate nekdo nejake zkusenosti a pripadne co (ne)pomohlo…
Predem moc diky,
Macky
PS: Ucet Guest je na Win XP povolen - tisk pak probiha prave pres tento ucet.
PPS: Na Sambe netrvam. Jestli existuje nejaky tiskovy protokol, kteremu rozumi FC i Win, tak se mu nebranim…
Rovnez dobry den preju,
co zkusit jinej ovladac nebo definici “uri”? … vzhledem k tomu, co se pise na tom foru, je to tak jediny, a mozna uz vsema zkouseny, co me napada :/…kuda
Podle me to je skutecne problem s ovladacem te tiskarny. Delaji to i lokalne pripojene tiskarny, kdyz clovek zvoli spatne ovladac. MMCH: nezkousel si pripojit tu tiskarnu primo k te Fedore? Zkus posilat ten tisk nikoli pres hpijs ale jako obecny vystup, nebo postscript.
Pri lokalnim pouziti je ten ovladac bez problemu - jinymi slovy tiskarna tiskne. Na ostatni ovladace se to bohuzel nechyta - PSC 1315 PLC nepodporuje a silne pochybuju, ze zvladne postscript. Vypadato, ze mi neni pomoci…
existuje nejaky obecny ovladac pro tyhle HP all-in-one zarizeni? ja mel problem, ze sem nemohl pouzivat o HP840C ovladac primo pro toto zarizeni, ale obecny Deskjet ovladac
Bohuzel jsem zadny obecny ovladac nenasel… Jediny ovladac, se kterym ta tiskarna tiskne (i kdyz pouze jako lokalni) se jmenuje “hpijs”. Je to driver primo od HP, ktery podporuje celou tuhle rodinku “all-in-one”. Vice o ovladaci je zde (“http://openprinting.org/show_printer.cgi?recnum=HP-PSC_1315”).