Textovy rezim po suspendaci

Zdravim, vlastnim laptop Lenovo 3000 N100 se systemem Fedora 9 2.6.26.3-29.fc9.i686. A trapi me takovy nesvar. Kdyz probudim pocitac ze spanku (suspendace) a chci se po te prepnout do textoveho rezimu nelze nic videt, obrazovka zustava cerna. Command-line funguje, ale neni zobrazena. Textovy rezim nepracuje spravne ani kdyz vypinam system (a to aniz bych za behu OS predtim suspendoval), misto prepnuti do textoveho rezimu, ktery by mi prubezne vypisoval prubeh vypinani (killovani) tak vidim sice textovy rezim, ale v pozici kdy me zada o login, zadne KILL signaly videt nejsou, ale samozrejme probihaji a system se jinak rebootne. Nenapada me kde by mohla byt chyba, jaka vec ma tuto cinnost ma starosti. Linux je pro me stal mensi zahada, ackoliv se ho snazim probadat…

To prvni je nejspise chyba ovladace. To druhe je nova vlastnost. Vypisy jsou na 7. konzoli - alt+F7. V buggzille se o tom da neco najit + navrhy jak to obejit. Tady se to uz take probiralo.

Jakeho ovladace konkretne?

Nova vlastnost? Odkdy? Pokud vim, zpocatku mi to nedelalo… nejspis jsem si to zavinil sam, bohuzel nedokazu rict presne jak. Obcas se snazim radikalne nastavovat system, jelikoz stale je, co opravovat - podsviceni jasu napr. nepracuje uplne koser. Vetsinou to dopadne tak, ze si to spis rozjebnu a pak opravuju tu svou chybu :smiley:

Ovladace graficke karty. V mem pripade karty intel xorg-x11-drv-i810.

Takto se mi chova F9 od sameho pocatku, drive f8… to bylo jinak. Podivej se na ten bugreport, tusim initscripts. Podsviceni jasu (jeho zmena) s problemi u me pouze u jader 2.6.26… Starsi funguji O.K.

http://forum.fedora.cz/read.php?1,12924

Jo, driv jsem tez zkousel ty i810 (mam v laptopu GMA950) jenze s temi mi graficke prostredi ani nenabehlo, tedy jsem pak vytvoril novy xorg.conf a pouzil jej, zrejme od te doby je prave ta chyba.

Co se tyce s tim killovanim, zvlastni je ze mi to z pocatku behalo normalne… no na tom nesejde, vic me sere ten textovy rezim po suspendaci. Zkusim trosku laborovat s drivery