Tablet s nainstalovanou Fedorou

Zdravím, dost rád bych měl tablet s Fedorou, ale problém je, že mi to nejde uskutečnit.

Mám prosbu, jestli někdo by mi nemohl s tím pomoct?

Děkuji za případné odpovědi.

Hm… naprosta vetsina tabletu je zalozena na ARMu. Tzn. musis pouzit Fedoru pro ARM, dalsi problem je, ze ARM architektura ma zcela jine schema zavadeni operacniho systemu, v podstate nema bios atd. Navic vetsina tabletu dodavanych s Androidem obsahuje specializovane obvody, predevsim grafiku, ktere podle me maji ovladace jen pro Android. Takze realne to vidim jen na tabletech s procesory Intel, tam ale zase budou Windows a secure boot… no nevim jestli to stoji za tu namahu.

Jinak treba tady mas pomerne cerstvou recenzi http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/install-linux-on-your-x86-tablet-five-distros-to-choose-from-1162825

Jak píše covex, je to hodně na dlouhé lokte. Nejschůdnější cestou je asi Intel tablet. Jeden takový starší mám a Fedora na něm funguje dobře. Je to Satan, který je vlastně klasickým PC. Ma krátkou výdrž na baterku, aktivní chlazení, USB,…
U ARM tabletů je problém s ovladači. Součástí Fedory už je ovladač Freedreno pro chipsety Snapdragon. Díky tomu lze najít na netu instalační obrazy Fedory pro tablet HP Touchpad a telefon Nexus 4. Existuje už i svobodný ovladač pro nVidia Tegra, ale nevím, v jakém je stavu a zda už je součástí Fedory.
Dalším problémem je i grafické prostředí. GNOME není na dotyk moc přizpůsobené. KDE má Plasmy Active, ale jeho vývoj se nějak zasekl a nevím, jestli ve Fedoře vůbec je.

Dobře, děkuji.

A nyní Nexus4 v akci na GooglePlay(ne českém) za 249$/€ .