Mám problémy se stahováním fedory. Fedoru 4 jsem stahoval snad na 5x (FTP, torrent, …) a nikdy nesouhlasilo SHA1. Nakonec jsem náhodou objevil u nás na univerzitě obrazy již stažené a tak jsem si vypálil ty. Teď u fedory 5 jsem stahoval 2x iso obraz prvního CD a zase jen s chybama. Je nějaký doporučený postup jak to stáhnout?
ja som stahoval cez win commander z ftp.linux.cz iso DVD a sha1 sum mi pasuje …
Stahoval jsem v podstate vsechny instalacni media pro i386 a x86_64, ani v jednom pripade jsem nemel problem s kontrolnimi soucty. Problemy jsem mel az na vypalenych mediich ale to je problem media/mechaniky.
Pokud mate trvale problemy s konzistenci stahovenych dat zkuste zmenit zdroj (napr. na sunsite.mff.cuni.cz) nebo to reklamujte u sveho poskytovatele - napr. kabelove pripojeni UPC melo jednu dobu velmi podobny problem kdy dochazelo k poskozeni urcite sekvence bitu…
Jsem připojen přes contactel. Asi to stejně vyřeším tak, že si média objednám. Teď jsem celou noc stahoval z torrentu a zase špatně. SHA1 ověřuju přes PSPad ve windows. NEvíte jestli nemůže být chyba v něm (ale asi ne, u několikrát staženého souboru pokaždé jiný součet)
To je opravdu zvlastni… PSpad neni spatny program ale s jeho sha1sum nemam zkusenosti. Nejlepsi by bylo stahnout nejakou live distribuci (pokud se to povede spravne, chapu zacarovany kurh) a zkusit sha1sum tam.
TAk se nakonec povedlo. Nakonec jsem to stáhl na MAC OS X přes CYBERDUCK. Možná mám jen smůlu
hmm … tak ja ted stahl FC5 a SHA1 taky nesedi … no nic … druhy pokus … dalsi 2 dny …
Doporučuju si koupit za kilo CD na www.linuxsoft.cz - Já jsem si ho tam nekoupil jen proto, že jsem získal přístup k 100Mbit lince na univerzitě a DVD jsem stahoval dohromady cca 12 minut
PSPad SHA1 počítá špatně. Zkusil jsem to spočítat sha1sum v CentOS a součty seděly.
Postnul jsem to do bugreportu PSPadu. Mimochodem, taky by ho mohl nějak upravit aby šel rozumně spouštět pod linuxem. Je to nejlepší editor co znám (snad až na dreamweaver za 15 000 ;-).
Overoval jsem to na souboru 92MB (vetsi nemam) pomoci HashCalc
http://www.slavasoft.com/?source=HashCalc.exe
cislo, generovane PSPadem je totozne s cislem z HashCalc.
Takze jedine, co mne napada je problem u souboru nad 2GB (nevim, jak velka je distribuce Fedory)
Bohuzel tak velke soubory ted nemam k dispozici.
Tohle forum nesleduji, takze zde nebudu ani reagovat.
Pripominky prosim zde:
http://forum.pspad.com/read.php?f=4&i=3321&t=3321
Příspěvek byl upraven (03-04-06 10:44)