nevíte někdo o slušném SSH klientu? Aby si uměl pamatovat adresář serverů, případně přihlašovací jména?
Putty má problém s kódováním znaků a hotssh nefunguje, viz:
[rna@asrock ~]$ hotssh
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/hotssh", line 70, in <module>
from hotssh.sshwindow import SshApp
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/hotssh/sshwindow.py", line 41, in <module>
from hotssh.hotvte.vteterm import VteTerminalWidget
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/hotssh/hotvte/vteterm.py", line 22, in <module>
import vte
ImportError: No module named vte
Na Windowsech používám http://www.mremoteng.org , je to super, ale jinde mám Linux, většinou Fedoru.
U Putty jsem měl na mysli problém s kurzorovými klávesami, backspace, delete, home, end… aj. To se mi nikdy nepodařilo nastavit do plné funkčnosti, ani na Linuxu, ani na Woknows.
Nainstaloval jsem VTE, avšak nějak se stále nedaří:
[root@asrock rna]# hotssh
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/hotssh", line 73, in <module>
VteMain().main(SshApp)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/hotssh/hotvte/vtewindow.py", line 564, in main
remote.single_instance()
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/hotssh/hotvte/vtewindow.py", line 491, in single_instance
proxy = dbus.SessionBus().get_object('org.freedesktop.DBus', '/org/freedesktop/DBus')
File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/dbus/_dbus.py", line 211, in __new__
mainloop=mainloop)
File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/dbus/_dbus.py", line 100, in __new__
bus = BusConnection.__new__(subclass, bus_type, mainloop=mainloop)
File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/dbus/bus.py", line 122, in __new__
bus = cls._new_for_bus(address_or_type, mainloop=mainloop)
dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
[root@asrock rna]#
V Putty nefunguje copy a paste, nebo jsem nepřišel na to, jak.
Remmina zase neumožňuje nastavení velikosti fontu, prostě všude je něco.
Také řešení. A zdá se, že asi nejlepší.
Já jsem si dělal na plochu (do widgetu KDE ) ikony - zástupce s týmž obsahem jako ty aliasy.
Ale pořád nechápu, proč Putty neumožní copy paste, to je docela vopruz.
Dík za spolupráci.
Uf… Aha… Tak prostřední tlačítko. Ono to vážně funguje.
No, já už půl věčnosti používám v tomto případě pravé tlačítko - zvyk z BSD. A na linuxovém terminálu to i tak funguje.
Inu člověk se stále něco nového učí.
Ale mám stále problém s Putty, klávesy Delete, PgDown, PgUp…
Delete funguje jako backspace, dá se nahradit pomocí Ctrl-D, ale vůbec se mi nelíbí, že u Putty si musím pamatovat Ctrl-D, zatímco všude jinde mi prst automaticky letí na delete. 8-(
Aj používaš klasické OpenSSH, tak si môžeš vyrobiť súbor ~/.ssh/config a ten mať plný položiek zhruba takého typu:
Host foo
Hostname foo.example.com
User rna
Port 2222
Compression yes
DynamicForward 1080
IdentityFile ~/.ssh/rnakey
A potom stačí napísať
ssh foo
a ono ťa to prihlási s uvedeným kľúčom a menom na uvedený server a port a ešte aj nastaví dynamické forwardovanie (socks proxy) na localhoste na 1080. Tých položiek sa tam dá nastaviť dosť (man ssh_config) a mala by fungovať aj hviezdička ako wildcard.
U seba mám ešte:
Host *
IdentitiesOnly yes
VisualHostKey yes
LogLevel DEBUG
Protocol 2
Hlavne to IdentitiesOnly pomáha, keď máš hodne kľúčov, pretože bude server zvyčajne odpája po niekoľkých pokusoch so zlým kľúčom (a správny kľúč môže byť aý ďaleko v poradí).