Zdravím, slavnostně jsem si nainstaloval svůj první Linux a to Fedoru. Prohlédl jsem si ji jen při prvním spuštění. Při druhém již v černé obrazovce chce jako local host?? uživatelské jméno(vím) heslo (vím) a potom mě to vyhodí něco jako už. jméno@localhost… a to už nevím. Při entru se totéž znovu objeví a nepustí mě to dál. Pokud někdo víte co s tím poraďte nebo poraďte jak ji odistalovat. Děkuji a přeji pěkné svátky. Aviram
Graficky rezim by mel jit spustit prikazem startx (na te cerne obrazovce s jmeno@localhost.
Nachazite se v linuxu - v modu prikazove radky. Proc a jak jste se do nej dostal nevim, ale je to zcela regulerni a plne funkcni mod linuxu (vice se doctete v prirucce, kterou vam timto doporucuji k prostudovani - http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:obsah).
Co jste provadel za zmeny mezi prvni a druhym startem?
nevim jak, ale FC8 se mi nainstalovala tak, ze se spoustela jen v prikazovem rezimu. takze jak pise grizzly, bylo nutno xwindows startovat pomoci prikazu startx nebo pro automaticky start do grafickeho rezimu jsem v /etc/inittab zmenil runlevel id:3:initdefault na id:5:initdefault
zmenili sa práva uživaťela alebo roota čo sa týka hesiel? može sa jednať o útok z vonku ale može byť aj varianta že si nastavoval niečo okolo týchto možností…