Spolehlivost a knihovny

Je fedora dobra?
Zkousel jsem Mandrivu a nechodila pod ni ani cedega protoze mi hlasila chybejici knihovnu a po instalaci te knihovny nefachalo ani kuloví a když jsem zkoušel suse chtěl jsem nainstalovat jen podporu multi medii a hned to hlasilo chybi knihovna libcaca pak jsem ji nasel pak mi to hlasilo chybi libcucu a ja se citil jako debil navic suse behal pomalu a mandriva padala, je fedora dobra nebo take pomala a pada poradte mi.

Prijde na to - me Fedora nepada ani se neseka a ani rychlost me nejak netrapi a to ani na ctyri roky starem stroji (Athlon XP 2000+, 1GB RAM, 80 GB IDE disk). Cedega je, pokud se nepletu, odvozena od projektu wine se zamerenim na hry. Uz proto, ze se do jiste miry jedna o “cernou magii” nemuzete cekat, ze bude nejak extremne stabilni (ja osobne pouzivam wine pouze pro provozneni vykladoveho slovniku). Protoze hry pod Cedegou nebezi v “nativnim” prostredi, musite pocitat s jistou ztratou vykonu… Jinymi slovy, pokud rad hrajete hry, zustante radeji u Windows. Koneckoncu Cedega stoji tusim 50 USD/rok, coz je urcite drazsi reseni nez OEM Windows…

Macky

I cedegu musí jít provozovat zdarma jelikož vychází z wine…

To sice ano, ale musite si ji zkompilovat ze zdrojovych kodu a to neni nic jednoducheho…

Macky

Znasilnovat Linux cedegou misto Windows asi skutecne neni optimalni.

Co se tyce knihoven, rekl bych ze problem byl spis v neznalosti principu Linuxu, nez chyba OS. Pred tim nez se jakykoli Linux pokusim pouzivat jako Windows asi bych si mel precit aspon dokumentaci. V nasem pripade prirucku http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:fc6obsah