spodní lišta

Ahoj, chtěl bych se zaptat na radu, jak zcela vypnout spodní lištu ve Fedoře 17. Díky

V jakem prostredi? V GNOME zadna neni, v KDE nevim zda jde vypnout, schovat asi ano, ale jak budes pak poustet aplikace a dalsi veci?

No, ja myslel, že mám GNOME, je to taková ta vyskakovací lišta, jak se tam objevují hlášky ohledně bagu apod., a která otravuje, když chcete dát video z celoobrazového režimu, do normálního …

Hádám že tím je myšleno, že otravuje při najetí myší do spodní části obrazovky. Na to jsou dvě rady, poohlédnout se po nějakém doplňku na internetu, který chování upraví, nebo, pokud ti v tom nic nebrání, upgradovat na Fedoru 18, kde je GNOME 3.6, které chování spodní lišty upravuje, že je tam docela velká prodleva, než vyjede, když se s kurzorem myši dostaneš do spodní části obrazovky.

A nebo si to disablovat sám. Koukal jsem po tom, kde se pracuje s Message Tray a je to v

/usr/share/gnome-shell/js/ui/messageTray.js 

Na https://wiki.archlinux.org/index.php/GNOME#Disable_Message_Tray_hovering je pak napsáno i co je za ten hovering zodpovědné.

P.S.: Doplnění vaina. V žádném případě to není rada ani návod od idiota pro pana Kováče.

Cože? :slight_smile:

No doplnění 3. možnost, jak se zbavit vyjíždění messageTray.

Jsou tu 2 další vlákna, kde mne Kováč nazval idiotem, protože jsem mu dal jen tip a směr a nevedl jsem jej za ručičku.
Proto raději jsem připsal, že to není rada určená pro huráakce, abych si to zase neodskákal.

Jo tak, jsem tu větu “Doplnění vaina.” nechápal :slight_smile: Já bych jen doplnil, že ta editace .js souboru bude funkční pravděpodobně pouze do první aktualizace Shellu, ale tak ty nevycházejí tak často, jen bych s tím počítal, když už bych se v tom rýpal. Takže poznačit všechny případné změny a samozřejmě zálohovat, zálohovat, zálohovat.