Snímek obrazovky bez spuštěného nástroje v F17 [vyřešeno]

Zdravíčko,
jak je zvykem, tak po přechodu na novější verzi mi vždy něco přestane fungovat a nyní jsem si všiml, že mi systém nedělá snímky obrazovky přes klávesovou zkratku, ale pouze pokud je zaplý program na snímky obrazovky. Na F16 stačilo stisknout PrtSc a nabídlo mi to uložení snímku. Nyní udělá hezký vizuální i zvukový efekt, že fotí, ale opak je pravdou, protože nevyfotí nic a ani se nedotáže, zda má snímek uložit.
Zkoušel jsem udělat i čistou instalaci systému a ani to nepomohlo. Nesetkal jste se někdo s tímto problémem?

Můj notebook: Acer Extensa 5635Z

Díky za rady.

On ten zvuk a vizuální efekt nedělá pro nic za nic, on fotí a automaticky ukládá do Obrázky/Pictures.

Ou díkes. A nevíš, jestli se náhodou nedá přenastavit do původního znění? Protože hodněkrát dělám snímky právě jenom kvůli tomu, abych si to uložil pouze do schránky a nadále upravoval… takhle je to pohodlnější pro snímky, ale pro úpravy je to o krok více.

To jsem do teď nezjišťoval, ale po letmém googlení to nadějně nevypadá. Možná někdo jiný tady má zkušenosti. Já fakt nevím. Případně zkus pohledat sám, jedná se o aplikaci gnome-screenshot.

To zase v gnome nekdo zapracoval hlavou… bez potvrzeni neco ukladat do nejakeho adresare… to je pak detektivka.

V klávesových zkratkách se dá alespoň nastavit ukládání do schránky nebo používat kombinaci ctrl+print respektive ctrl+alt+print viz http://dheche.songolimo.net/wp/index.php/2012/07/04/screen-capture-di-gnome-3-4/

Takhle to bohatě stačí. Jako novinky a změny mi v systému nevadí, jenom si na ně chvilku musím zvykat.

Díky moc.

vain napsal(a):

http://dheche.songolimo.net/wp/index.php/2012/07/04/screen-capture-di-gnome-3-4/

Ty tomu jazyku rozumis?:slight_smile:

Ne, to opravdu nerozumím :wink: Ale Chromium mi to z té (Indonéštiny) přeložilo =) Ale podstatný je ten obrázek. Nevěděl jsem, že v klávesových zkratkách je i ta možnost s kombinací Ctrl.

Teď jsem na článek narazil a chtěl ho sem dát, no vain je rychlejší :slight_smile:

Je to ale otravný. PrtScn teď budu kombinovat s miliónem jiných kláves než přijdu na tu správnou kombinaci, kterou potřebuju…

Naštěstí těch zkratek není až tak moc… ale je pravda, že to používám jenom občas, tak asi paměť na ty zkratky neposlouží :smiley: