Zdravíčko,
jak je zvykem, tak po přechodu na novější verzi mi vždy něco přestane fungovat a nyní jsem si všiml, že mi systém nedělá snímky obrazovky přes klávesovou zkratku, ale pouze pokud je zaplý program na snímky obrazovky. Na F16 stačilo stisknout PrtSc a nabídlo mi to uložení snímku. Nyní udělá hezký vizuální i zvukový efekt, že fotí, ale opak je pravdou, protože nevyfotí nic a ani se nedotáže, zda má snímek uložit.
Zkoušel jsem udělat i čistou instalaci systému a ani to nepomohlo. Nesetkal jste se někdo s tímto problémem?
Ou díkes. A nevíš, jestli se náhodou nedá přenastavit do původního znění? Protože hodněkrát dělám snímky právě jenom kvůli tomu, abych si to uložil pouze do schránky a nadále upravoval… takhle je to pohodlnější pro snímky, ale pro úpravy je to o krok více.
To jsem do teď nezjišťoval, ale po letmém googlení to nadějně nevypadá. Možná někdo jiný tady má zkušenosti. Já fakt nevím. Případně zkus pohledat sám, jedná se o aplikaci gnome-screenshot.
Ne, to opravdu nerozumím Ale Chromium mi to z té (Indonéštiny) přeložilo =) Ale podstatný je ten obrázek. Nevěděl jsem, že v klávesových zkratkách je i ta možnost s kombinací Ctrl.