skype problem fedora 18

Stretol sa dakto s timto —Dependency Resolution Errors:

Package: glibc-2.16-24.fc18.i686 (fedora)
Requires: glibc-common = 2.16-24.fc18
Installed: glibc-common-2.16-28.fc18.x86_64 (@updates-testing)
glibc-common = 2.16-28.fc18
Available: glibc-common-2.16-24.fc18.x86_64 (fedora)
glibc-common = 2.16-24.fc18

Tohle je/byl problém, s kterým jsem se taky setkal u glibc při instalaci některých vývojářských balíčků. Nezapomínejte, že Fedora 18 stále není finální. Stačilo dočasně povolit repositář updates-testing, tedy pouštět yum s parametrem

--enablerepo=updates-testing

Při instalaci ze současných testovacích médií je updates-testing povolený, ale po instalaci už ne, může/mohlo tedy dojít k tomuto problému

Taky jsem měl problémy s instalaci skype. Stačilo povolit testovací verzi (updates-testing) a ručně aktualizovat všechny soubory který to vypsalo že je špatný (stará verze). Bylo jích asi 15. Pak už pohodě se skype naistaloval.

Dakujem už som opravil ale pomocov yum extender

Zdravím,
mám také problém s instalací Skypu na Fedoru18. Stáhl jsem si verzi Skypu pro Fedoru 16 32bitů. Neporadil by mi někdo, zkoušel jsem to podle příručka, ale to mi jaksi nechce fungovat. Jsem začátečník v používání linuxového softwaru, takže si nevím rady a moc s tím neumím pracovat.
Dík moc, za každou radu.

Co přesně ti nefungovalo? Postupoval jsi podle návodu v příručce http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:nekomercni_aplikace_internet#instalace_skype ?

Skype už jsem zprovoznil, ale potřeboval bych ještě zprovoznit kameru v něm. Přes cheese mi funguje normálně, ale ve skype ji nemůže najít a tak se tváří, jako že nejde spustit videokomunikaci. Neporadil by mi někdo, jak na to.

LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype
?