Sekanie videii

Dobrý deň, som tu nový a nemám skúsenosti s Fedorov. nakoľko som prešiel z win 11 preto, že mi asi nestíhal procesor prehrávanie s zvuku a videi pri inej práci mi sekal videa a zvuk. Napr. keď som telefonoval ( aj z Msg od facebooku) cez notebook tak som nemohol vykonávať inú prácu. Potrebujem radu keď prehrávam videa, tak mi ich seká, mrznú. A celkovo načítanie napr. súborov trvá večne, je to pamalšie celkovo oproti win-u! Možno niečo treba naištalovať. Cez Win # System mi všetko prehrávalo v pohode, aj s internetu, len som nemohol robiť inú činnosť. Dakujem vám za rady, ktoré mi pomôžu.
Details Report

Report details

• Date generated: 2025-01-18 12:07:26

Hardware Information:

• Hardware Model: Lenovo Lenovo B50-30
  • Memory: 8.0 GiB
  • Processor: Intel® Celeron® N2840 × 2
  • Graphics: Software Rendering
  • Disk Capacity: 120.0 GB

Software Information:

• Firmware Version: 9CCN27WW(V2.05)
  • OS Name: Fedora Linux 41 (Workstation Edition)
  • OS Build: (null)
  • OS Type: 64-bit
  • GNOME Version: 47
  • Windowing System: Wayland
  • Kernel Version: Linux 6.12.8-200.fc41.x86_64

Pravdepodobne nemas nainstalovane drivery pro grafickou kartu a kodeky pro HW deconding (Graphics: Software Rendering)… nevim co pouzivas za grafickou kartu, resp. jestli je tam neco integrovaneho…

Posli vypis
lspci
lsmod
precti si
https://wiki.mojefedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:hardware#instalace_ovladacu_pro_graficke_karty_nvidia_a_amd_ati
pripadne dalsi casti prirucky - je sice uz trochu zastarala ale zakladni principy stale plati. Nekopiruje tupe jen to co tam najdes!