Sdílení na serveru

Zdravím,
můžete mi rozšířit nějak mé vědomosti o možnest sdílení souborů mezi Windows /klient/ a Linux/server/? Potřebuji na Linuxovém serveru umístit databázi, do které se Win dokáží připojit /Pozn. účetní systém mi prostě pod Linux nejde, tak to chci obejít a nechat tam jen databazi/. Zaslechl jsem kdysi pojem Samba:)
Díky za info, Ládín

P.S: S FC7 se seznamuju, teda instaluju, vlastně teprve ji stahuju/po 3x, nějak padala/

Nejlepsi stahovat pres Torrent.

Samba je server, vyuzivajici protokolu SMB, resp. CIFS k vytvareni sitove pripojitelnych disku, tiskaren atd. (tzn. fyzicky jsou disky v pocitaci s Linuxem a ten je sdili pres sit do pocitace s Windows).

Z popisu je dost tezke si predstavit co je mysleno pod pojmem databaze. Na Linuxu bezi mnozstvi SQL databazi (MySQL, PostgreSQL, Firebird…) IMHO Windows obecne s zadnou databazi komunikovat neumi, umi vytvorit ODBC rozhranni, ktere poskytuje pristup ke vzdalene databazi. To ovsem muze udelat i samotna aplikace k databazi se pripojujici.

jj, o databázi se stará vlastní aplikace, která běží pod Win. Potřebuje akorát vidět složku, ve které jsou databázové soubory, číst a měnit je. V současnosti je to řešené prostým sdílením jedné složky.
Je v FC7 nějaký balík Samba nebo je nutné jej stáhnout…

V F7 je cely system samby. Staci “yum search samba”.

ok, díky za info