Scanner pod běžným uživatelem

Ahoj,
zprovoznil jsem scanner Epson V350, funguje pěkně ale bohužel jenom pod rootem. Nějak jsem nepřišel na to jak nastavit práva i pro běžné uživatele…

A cim to je? Jake to pouziva zarizeni z /dev? Obecne FC nastavuje prava pouzivat lokalni zarizeni pro uzivatele ktery se prihlasi na prvni konzoly/x session. Pokud mezi nimi neni zarizeni vaseho scanneru melo by se to dat zaridit nekolika zpusoby.

No ten scanner je usb, funguje to pres udev. S tou prvni konzoli to nebude, prihlasim se jako normalni uzivatel a na scanner nemam prava, pustim si konzoli a prepnu se na roota a skenuju.

Jinak nasel jsem tohle - http://avasys.jp/hp/page000000600/hpg000000579.htm ale moc moudry z toho nejsem, udev jsem nikdy nijak nenastavoval.

Ve Fedore jsou podobne definice v 60-libsane.rules Muzete tam zkusit upravit obdobne radek SUBSYSTEM z usb_device na usb. Jesli to pomuze to nevim. Soubor obsahuje mnozstvi definici pro scannery, mandriva muze mit jine a zrovna ten vas tam ve Fedore muze chybet. Tohle je jedna z veci ve kterych se distribuce lisi. Samozjreme by melo jit radek pro vas scanner doplnit treba z Madrivy.

Tak přesně tohle zxafungovalo, díky. pro ty co by to mohli potřebovat:

V souboru /etc/udev/rules.d/60-libsane.rules stačí změnit řádku

SUBSYSTEM!="usb_device", GOTO="libsane_rules_end"

na

SUBSYSTEM!="usb", GOTO="libsane_rules_end"