Zdravim
Vyzkousel jsme si linux Linpus Lite, coz ma byt klon Fedory. Zaujal me jako rychla a zajimavym zpusobem postavena distribuce, hledal jsem neco podobneho jako reseni pro nektere cleny me rodiny. Problem je ovsem ten, ze bych si rad nektere veci upravil podle sebe, predevsim pridal a odebral nektere programy. Prikladem budiz treba instalace Skypu. Vyvojari se vsak k teto distribuci uz temer nehlasi a nemohu nikde najit ofocialni ci neoficialni repositare.
Premyslel jsem, zdali by nebylo mozne pouzit repositare z Fedory. Linpus pouziva jako standartni package-manager Synaptic. Dival jsem se do /etc/apt a zde zcela chybel soubor sources.list , byly zde dva jine , prejmenovane na sources-server.list a sources-desktop.list , ktere nejake zdroje obsahuji. Zkusil jsem jeden z nich prejmenovat, provede se sice nacteni zdroju , ale nezobrazi se mi zadne nove packety.
Mohl by mi nekdo prosim rict kde najdu seznam repositaru pro Fedoru, nebo mi je sem postnout ? Urcite by to stalo za pokus , co to se systemem provede.
Diky predem K
Repozitare pro Fedoru jsou popsany v prirucce: http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:repozitare
O Linpusu jsem uz slysel, ale ze je z Fedory to jsem tey netusil. Skutcne pouziva RPM v kombinaci s APT?
Zdravim
Ze je Linpus derivaci Fedory jsem se take jen ruzne docetl - http://en.wikipedia.org/wiki/Linpus. Jinak dekuju za tip, na wiki se podivam. Jestli je pouzite APT a RPM nevim , vim jen ze jako package-manager je pouzity synaptic a v ty linky repositu ktere jsem nasel v tech souborech zacinaly rpm , takze soudim ze ano.
Tak jsem se dival na Wiki a ted do Linupsu a nevim jak zkonvertovat ty radky repositaru z wiki do tech pro synaptic. Ty ze synapticu jsou ve formatu : rpm - - - url - - verze dodatky
Pouzit primo repozitare z fedory v zadnem pripade nepujde. APT vyzaduje na strane repozitare zcela jiny typ metadat, ktera fedora samozrejme negeneruje. Jedine co muzes zkusit je stahnout rucne primo RPM a to prikazem rpm i nainstalovat.