Zdravím, mám na Fedoře 12 drobný problém s ovladači na grafiku, zobrazení vypadá takhle http://picasaweb.google.com/vacnev/Grafika?feat=directlink , asi to souvisí s novým xserverem oproti F11, kde jsem tento problém neměl. Zkoušel jsem vypnout modeset u parametrů jádra (modeset=0), ale to mi potom PC při nabýhání xserveru vytuhne, nereaguje ani na SysRq+…, pomůže jen tvrdý restart.
Po instalaci Fedory jsem tento problém neměl, vyskytl se až po některé aktualizaci, ale to už asi nedohledám. Poradí mi někdo co s tím?
Aktualizce dohledas snadno ve /var/log/yum.log - zrejme to bude neco jako xorg-x11-drv-ati, nebo v tomto pripade spis mesa. Muzes zkusit nainstalovat starsi baliky.
KMS se podle me vypina parametrem “nomodeset” ale mozna tohle funguje taky.
Díky za odpověď. Downgradovat balíčky jsem zkoušel(konkrétně takhle: yum downgrade libdrm* xorg-x11* mesa-dri* , několikrát po sobě, dokud bylo co downgradovat), ve starších verzích se tyto vady v obraze nevyskytují, ale je tu zase problém s přehráváním videa, je takové jakoby méně ostré a trochu trhané a v některých scénách, hlavně akčnějších se vykresluje přibližně horní polovina obrazovky dřív (možná dýl) než dolní, teď si nevzpomínám, jestli je pro tohle nějaký speciální název.
Asi mi nezbývá počkat, jestli se to v nějaké aktualizaci nevyřeší. Pracovat se takhle dá, artefakty se zatím vyskytují jen v gnome panelech (jak je na obrázku), nikde jinde. Uspávání notebooku funguje a compiz také, jen to nepůsobí moc reprezentativně pro linux, když náhodou narazím na někoho, kdo ještě neviděl linux
Možná neni chyba v Xorg, ale v gnome-panelu, protože když vypnu průhlednost panelů, tak vady zobrazení zmizí.