Dobrý den, jsem zvyklý, že middle click + mouse move používám pro rolování. Hlavně na webu. Ať si hraju s nastavením systému a vůbec celý Fedory jak chci. Ať hledám jak hledám, tak nemůžu najít kde přišli vývojáři na to, že to má dělat zpět nebo něco takového.
Docela mě to irituje, protože nemám kolečko (používám trackpoint na notebooku nebo tablet) a na tohle jsem si tak zvykl, že to používám i když náhodou zavadím o myš.
Nevíte někdo kde bych tu volbu vypnul? Dělá to konqueror, firefox, opera, prostě všichni se shodli, že mě budou srat
Něco jsem vygooglil, je to standardní paste postup, ale fakt mě sere a na klávesové zkratky jsem už zvyklý. Prosím pomoc!
jsem zvyklý, že middle click + mouse move používám pro rolování
To jste zvyklý odkud? Z Windows? U všech distribucí se kterými jsem se setkal to funguje, tak, že middle click vkládá obsah schránky. Funguje to i v terminálu. Na skrolování je logicky kolečko, příp. touchpad (pokud je dostatečně vybaven).
Toto chování má, jestli se nepletu, na svědomí daemon gpm.
Možná se mýlím, ale obávám se, že svuj zvyk budete muset na Linuxu změnit. A možná přijdete na to, že to v Lin je použitelnější než ve Win.
emulace 3tiho tlacitka je jednoducha, ale myslim, ze i s touto spustenou fci., to nebude fungovat jinak je to v /etc/X11/xorg.conf tento radek Option “Emulate 3Buttons” (je to v device Mouse).
Nemám touchpad ani myš. Používám tablet Wacom a trackpoint (IBM). Ano, na tuto vlastnost jsem zvyklý z Windows. Je na tom něco špatného že chci abych se ve svém novém systému cítil dobře?
Tu emulaci třetího tlačítka jsem zkusil, sice se to chová úplně jinak než ve windows, ale alespoň něco.
Toto je vlastnos aplikace a v tomto pripade predpokladam jde predevsim o web. FF umi (aspon mam pocit ze jsem to nekde videl) takle fungovat i pod Linuxem - zkuste se juknot na forum.czilla.cz