Zdravíčko, kdepak najdu další programy hlavně ty co nejsou v repozitářích, alespoň mediainfo a sensors jsem tam nenašel? Odpovědí mi bude “použij google”, ale to je zas zdlouhavé… Repozitáře rpmfusion mám přidané.
Ps: Jak přidám GPL klíče? Resp. co mám napsat do toho příkazu? rpm --import ht.tp:/// To mám napsat jen takhle? rpm --import ht.tp://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-stable.noarch.rpm tečka v http je záměrně.
Neimportuje se rpm ale klic GPG. Pokud ovsem pridas repozitar rpmfusion pres rpm, tak toto RPM klic obsahuje http://rpmfusion.org/Configuration Pouze pri prvnim pouziti repozitare se te yum zepta, zda je to spravny klic a ty bys ho mel overit podle fingerprintu na strankach rpmfusion.
Dalsi repozitare jsou vyjmenovane v prirucce zde na strankach. Kombinace nekterych ale neni vhodna. Dale lze rpm vyhledavat napr. http://narpm.pbone.net nelze ale instalovat libovolne RPM, protoze kazda distribuce ma jinak sestavene zavislosti.
Nevim co jsou baliky mediainfo a sensors ale staci pouzit prikaz
yum search sensors
Díky moc, koukám na rpm.pbone.net se moc dobře nehledá pokud neznám název balíku…
Sensors je program pro sledování termických senzorů v PC, mediainfo je program pro podrobné získávání informací o médiích. Sensors se podařilo nainstalovat, byl jsem zvyklý z urpmi, kde stačilo zadat je název a ono to samo nabídlo balíky.
Dalsi dobre reseni je otravovat Fedoraky, at to
nekdo zabali ci se na to vrhnout sami. S Resetakem
planujeme serial na Fedora.cz.
Btw. to mediainfo ma na jejich webu balicky i pro
F16…
To zní super, na jaké konkrétní téma bude ten seriál? “Spravuji” nějaké home made balíčky a nikdy jsem nenašel odvahu je zkusit protlačit do oficiálních repositářů Fedory, takže nějaký seriál na toto téma, co, jak proč atd… by byl absolutně stoprocentní zásah do mého zájmu
To zní super, na jaké konkrétní téma bude ten
seriál? “Spravuji” nějaké home made balíčky a
nikdy jsem nenašel odvahu je zkusit protlačit do
oficiálních repositářů Fedory, takže
nějaký seriál na toto téma, co, jak proč
atd… by byl absolutně stoprocentní zásah do
mého zájmu
To je presne ten cil - castecne SPECy, ale hodne popsat ten
proces co je potreba, ktery na prvni pohled zni slozite…
A bez nejakeho vedeni i slozity je
Kazdopadne me klidne pingni a muzeme to projit na IRCu
(jreznik).
Taky už jsem se několikrát snažil vytvořit RPM balíček a rád bych se i aktivně zapojil do podpory Fedory a udržování (správy) nějakého balíčku, ale pokaždé jsem vyhořel při definici SPEC souboru, který je pro mě španělská vesnice. Zkoumal jsem existující SPEC soubory, co tam všecho je, ale pokaždé jsem to vzdal.
Například nevím, jaké bych měl vložit požadované závislosti (jak poznat, na čem všem by měl onen balíček záviset a pokud už znám onu závislost, jak zjistit minimální požadované verze těchto závislostí). Nebo jak vytvořit “Patche”, které jsou v mnoha SPEC souborech a kdy je patch nutný a kdy ne.
Rozumět obsahu tohoto souboru, pak by s tvorbou RPM balíčků snad už takový problém nebyl.
Pokud by ale byla potřeba modifikovat přímo zdrojový kód onoho programu, aby se zajistila správná funkčnost na Fedoře, tak to už bych asi nedal. Ale kdo ví, třeba by se zadařilo
To je presne ten cil - castecne SPECy, ale hodne
popsat ten
proces co je potreba, ktery na prvni pohled zni
slozite…
A bez nejakeho vedeni i slozity je
Kazdopadne me klidne pingni a muzeme to projit na
IRCu
(jreznik).
Tak to je super, už se těším. A díky za nabídku kontaktu, snad nebude potřeba a připravovaný seriál mi dodá odvahu, že není nemožné dostat balíček do repositářů Fedory ani pro hňupa jako já