Mam velky problem s Fedora Core 5. Omylem sem nastavil spatne rozliseni a pri startu systemu mi nemuze nabehnout` monitor se vypne. Zkusil sem tedy nouzovy rezim s instalacnim DVD, misto textovyho rozhrani se mi ale objevila jen cerna obrazovka {totez kdyz sem zkusil fedoru preinstalovat]. Nekolikrat sem to restartoval, pak uz ale nenabehl ani BIOS, ani menu zavadece nebo prikazy co se spusti po startu systemu, proste nic. Jediny co funguje je DANIX, diky nemuz sem normalne na netu. Opravdu nevim co mam delat abych FC5 rozbehl normalne
To ze nekomu nenabihal BIOS uz sme tady resili a ja tomu osobne neverim. BIOS je na operacnim systemu zcela nezavisly a musi nastartovat i kdyz v pocitaci neni zadny disk. Pokud startujete DANIX z CD pak vam evidentne startuje BIOS. Minule se zahada s BIOSem vyresila tim, ze pocitac byl hibernovan a po startu zrejme rovnou spoustel de-hibernaci.
Pri tom pokusu o reinstalaci ste se dostal kam? Vubec jste nenastartoval instalaci z DVD? V jakem stavu je to ted? Jak jste FC na ten pocitac nainstaloval? Ze stejneho media?
Skoro to vypada spis na nejaky HW problem. Zkousel jste pustit memtest z instalacniho DVD a otestovat pamet, ktera pokud je vadna je castou pricinou ruznych zahadnych problemu?
zkus priste menit rozliseni obrazovky klavesou ctrl alt + nebo ctrl alt -. nebo zapnout textovou konzoli napr. ctrl alt F2. a pak rucne editovat /etc/X11/xorg.confAktron napsal:
Mam velky problem s Fedora Core 5. Omylem sem nastavil spatne
rozliseni a pri startu systemu mi nemuze nabehnout` monitor se
vypne. Zkusil sem tedy nouzovy rezim s instalacnim DVD, misto
textovyho rozhrani se mi ale objevila jen cerna obrazovka
{totez kdyz sem zkusil fedoru preinstalovat]. Nekolikrat sem to
restartoval, pak uz ale nenabehl ani BIOS, ani menu zavadece
nebo prikazy co se spusti po startu systemu, proste nic. Jediny
co funguje je DANIX, diky nemuz sem normalne na netu. Opravdu
nevim co mam delat abych FC5 rozbehl normalne