Problémy po upgrade FC4 na FC5

Ahoj,
mám několik problémů po upgrade, řekl jsem si že je sám vyřeším a zatím se mě to docela dařilo/nebo nahradím/ ale včera jsem přišel na jeden který mě nenechá klidným, proto to sem už sepíši všechno, třeba nějaká dobrá duše pomůže.
1)Když jsem včera vypínal PC, seklo se při vypínaní X. Přepnul jsem se tedy do konzole/ctrl+alt+f2/ že to vypnu ručně ale tam na mě ještě před login vyskočila podivná hláška:
zeleznik login: DROPPED IN=ETH0 OUT MAC=ff:ff:ff…a tak dále, mnoho čísel a písmen a ruzných parametrů na několi řádku a stále to tam skáče a opakuje se dokola dokud to nezruším ctrl+c pak mě to teprve pustí k liginu. Jsem z toho zmatený a vůbec nevím co s tím, je to pro mě záhada.
2)YUM extender načte repozitáře a sám se vypne. Toto dělá po nainstalování balíčku livna-release-5, který je prý potřeba aby livna fuingovala na FC5. Před instalací balíčku zase hodil hlášku že je livna nedostupná nebo tak něco.
3)amaroK - pustí se uvodní obrazovká a načítá se, ale, pak to ale zmizí a nespustí se
Toto je jen kratký výcuc co jsem nějak nepodchytil, jsou to ale pro mě hodně důležité věci, nejvíc ta první.

Udelal jsi relabel SElinuxu?
Dela se to nejjednoduseji takhle: /sbin/fixfiles relabel

Nejsem zkuseny uzivatel linuxu, ale upgrade FC4-FC5 pomoci .iso CDs se me podaril. Po aktualizaci je treba aktualizovat yumex, ten z FC4 nefungoval, proto je treba pomoci “yum update yumex” (nebo tak nejak:-) updatovat yumex (z extras repozitare).

Tak ted uz nepustim nic:-)
Relabel vypsal spustu erroru a smitec, aplikace co jsou spustene vsak jdou v pohode/snad/
Treba kwrite vypsal KDEInit nemohl spustit ‘kwrite’
Vypis relabelu jsem bohuzel neschoval

Jak jsem byl s FC4 spokojeny tak ted FC5 vubec nefunguje podle mych predstav. Reinstalece je asi ma spasa pravil Bill:-) i kdyz se me do toho vubec nechce, zabere to spousta casu a system mam nainstalovany par tydnu a nevedel bych jestli jit do FC4 ktera fungovala podle mych predstav nebo do FC5.

Mel nekdo takove problemy, resil nekdo takove problemy a vyresil nekdo takove problemy.
P.S. Musim podotknout ze nejsem zadny guru, ale to uz Vam asi doslo

Tak zkus selinux uplne zahodit. V grubu pridej na radku selinux=0 a uvidis …

Trvale vypnuti SElinux udelas v souboru: /etc/sysconfig/selinux
Popripade zkus jeste jiny zpusob relabel a to ze vytvoris soubor .autorelabel v koreni: touch /.autorelabel a pak restartni.

ad 1) proc se sekli Xka netusim ale vypisovane hlasky pochazeji od firewallu. Snizte uroven logovani do konzole v /etc/sysconfig/syslogd
KLOGD_OPTIONS="-x -c 2"
uz jsem to tu popisoval pri jine prilezitosti
ad 2) livnu nejdriv uplne vyhodte a provedte “yum update” z konzole - yumex NENI v zakladni instalaci a je potreba ho aktualizovat z extras
ad 3) ad amarok - OPET provedte yum update aby se vam aktualizovaly baliky z extras, pote aktualizujte baliky pro amarok ktere vam jiste pridavali podporu mp3 atd. (zrejme livna). Kdyby to nepomohlo zkuste odstranit (zazalohovat) konfiguraci amaroku z adresare
~/.kde/share/config nebo nekde kolem.