problem z FC3 na FC4

Zdravim

Mam hp nc6120 a celou dobu jsem bezel FC3 bez problemu i s rozbehnutou wifi pres ndiswrapper. Ale preci jen uz baliky v FC3 nejsou moc aktualizovane, tak jsem se rozhodl prejit na FC4 (kompletne jsme nainstaloval novy system, zadny upgrade z FC3).

Ale kupodivu objevuji se rozdily v chovani.

Zaprve nejde mi zvuk. Uz pri otestovani pri instalaci mi nesel (u FC3 v pohode). Ani po update FC4 mi to nejde.
Navic po upgrade kernelu na vyssi verzi nez puvodni 2.6.17-1.2139_FC4 (ale i2.6.17-1.2139_FC4) se mi pri startu linuxu objevi dalsi 3 radky:
PCI: Cannot allocate resource region 7 of bridge 0000:00:1c.0
PCI: Cannot allocate resource region 8 of bridge 0000:00:1c.0
PCI: Cannot allocate resource region 9 of bridge 0000:00:1c.0

Co me trapi vic je rozbehnuti wifi pres ndiswrapper (mam broadcom). Pritom pouzivam stejny postup jako u FC3, stejny ovladac.Pouzivam kernel 2.6.17-1.2139_FC4 a stejnou verzi kernel-module-ndiswrapper Ale kdyz zavadim modul ndiswrapper tak mi to hodi hlasku.

Jul 17 08:19:45 hradm kernel: bcm43xx: Error: Microcode “bcm43xx_microcode5.fw” not available or load failed.

Nevite nekdo jak toto mam resit. Je mozne aby byl takovy rozdil v chovani mezi FC3 a FC4 ? Docela me to mrzi. Diky

no mam pocit ze to stou wifi souvisi stim ze v jadre 2.6.17 je experimentalni ovlada pro broadcom a ten potrebuje firmware. Co se tyce hudby tak problem bude na 90 procent v nastaveni mixeru. Jo a jak spravit tu wifi bud zehnat utilitu ktera umi vytahnout fw myslim ze v debianu ta utilita je. A nebo se kouknout prikazem lsmod zda neni nactenej modul neco jako bcm4xx. Pokud jo tak se ho zbavit a potom zkusit pouzivat ndiswrapper

Co se tyce te hlasky, pak pokud nepozorujete jine problemy ignoroval bych ji. Neco vice v bugu

https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=169738

U jakeho zarizeni to hlasi zjistite ve vypisu lspci, z toho by mohlo byt zajimave i to, jakou mate zvukovku a pro tu pak zjistit jaky se ma pouzit ovladac a zda je zaveden - lsmod.

Příspěvek byl upraven (17-07-06 17:26)

Vim, ze to moc nepomuze, ale mam FC5 a ndiswrapper i wifi funguji. Takze ja bych doporucoval jeste jeden upgrade :slight_smile: