problem so spustenim Compiz (co ktomu treba doinstalovat)

na tvoju otazku odpovedam:

[wwlado@localhost Dokumenty]$ rpm -qa kmod-nvidia\* kernel
kmod-nvidia-2.6.26.3-29.fc9.x86_64-173.14.12-2.fc9.x86_64
kmod-nvidia-2.6.25.14-108.fc9.x86_64-173.14.12-3.lvn9.x86_64
kmod-nvidia-173.14.12-3.lvn9.x86_64
kernel-2.6.25.14-108.fc9.x86_64
kernel-2.6.25-14.fc9.x86_64
kernel-2.6.26.3-29.fc9.x86_64

po restarte ¨uz v Grafickom rezime¨ zostalo stat na zavadzane KMOD-nvidia-.xxxx
a namiesto [OK] tam nabehlo [POZOR]
napisalo, ze ho instaluje a nakoniec ho spustilo… :slight_smile: Skusil som ho restartovat a uz funguje.
Len ten desktom ma zlosti… Odkial mam stiahnut ten ¨kross´ :frowning:

no jestli to nebude tim ,že jste si zapnul nějaké další repozitáře jako fedora-updates-testing.repo nebo fedora-rawhide.repo tím jste si mohl zadělat na pěkné problémy. rawhide - vývojová verze fedory vše testing - testovací repozitáře.
veškeré potřebné repozitáře jsou už zapnuté a není třeba nic zapínat.
pokud se vám nainstaloval nový kernel zkuste nabotovat ten starší.

:slight_smile:

kernel-2.6.26.3-29.fc9.x86_64 tohle je z updates-testing.

kmod-nvidia-2.6.26.3-29.fc9.x86_64-173.14.12-2.fc9.x86_64 tohle je buhvi odkud.

no, nepotesil jsi me a ani ja te nepotesim - s dalsimi problemy …uz nevim… :frowning:

takze sa mam rebootnut do tej starsiej verzie??

zkuste se přepnut na tento kernel-2.6.25.14-108.fc9.x86_64
ten novější bych odstranil
povypínat ty repozitáře co jste dodatečně pozapínal a uvidí se

No tak tie som uz zakazal… Myslel som prave opacne, ze Test znamena ¨Testovane¨

Zatial dakujem…

jinak pro compiz doinstalovat fusion-icon mělo by se s tím doinstalovat vše potřebné a nastavovat přes tuto ikonu. je třeba však spustit přez aplikace-system - compiz fusion icon

Velmi diky skusim…

Co sa tyka toho Kross na stranke KDE je o tom popisane, ale absolutne ziadny Download… Neexistuje nejake .repo pre KDE??

to mi vypisuje, ked spusta plochu:

SuperKaramba cannot continue to run this theme.One or more of the required components of the Kross scripting architecture is not installed. Please consult this theme’s documentation and install the necessary Kross components

problém se superkarambou bude asi zpusoben nějakou tou aktualizací z updates-testing, nebo to dělalo už předtím?

Teraz uz to funguje normalne. v BootLoader_u som nastavil na na to jadro, ktore si mi poradil. Compiz-Fusion… Cista “supovina”!!!

Este vychytam male chybycky ako napr. FlashPlayer funguje, akurat v YouTube mu chyba nejaky video kodek…
Zvlasne je, ze zvukova fici aj cez opticky kabel (musi ju nastavit), kde na ziadnom Linuxe to nefungovalo, musel som ist cez MultyChanel 3-kabely z PC do Recivera
Od LIRC som nainstaloval vsetky komponenty, ale nemozem ho v programoch najst… Teda viac veci mi v KDE menu chyba. Nemalo by tam byt aj Kolonka Gnome?? Mozno to bude tam.

lirc aplikace - sprava - sprava sluzeb
ve fedoře 8 jsem používal a šlapalo to pěkně (v mém případě byla nutná editace některých souborů ) jenže v novém kde4 zatím není program irkick tak jsem to zatím neřešil.

Kdyby to s tim compizem nebylo napsane v prirucce, byval bych i rekl, ze misto tlachani si ji aspon prolistoval… misto toho bohuzel delas jeden nesmysl za druhym a nas tady stoji spoustu casu dovymyslet co se asi stalo a jak to resit. Opravdu te prosim, procti si par stranek te prirucky http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:obsah - usetris tim spoustu casu ne jen nam, ale i sobe… ver tomu. ze ji nepiseme zbytecne.

Covex:

Urcite som si neprecital vstko, ale tie zakladne veci mam aj vytlacene. Nenasiel som tam vsetko. A prostie, niekedy staci cloveka len odstartovat. A namota sa nato sam… Nevedel som, ze “nv” a “nvidia” su 2 pojmy. Vo fedore som sa po prvy krat stretol s zazracnym slovickom YUM. :slight_smile: (dokonca to podporuje aj Adobe. Nasiel som tam .repo)
Zozaciatku som myslel, na prirucku na stranke nVidia. 3_ja ludia mi ju pomahali prelozit do SK ale vsetci sa stratili pri kapitole III. Preto som zostal vyhuknuty, ze ti to ide tak jednoducho. Mozno vtedy stacil odkaz na tu CZ-prirucku a vsetko by bolo inac.

Tak dufam, ze sa stretneme na nete uz pri inej prilezitosti.

VACA: Mozes mi poslat na seba eMail?? Ak napis mi na wwlado@inmail.sk (to je na mobil)