Problem se zvukem

Zdravim,mam problem se zvukem ve videich na netu…video se pusti ale zvuk ne.Mam kartu HDA intel s cipem realtek ALC268 a pouzivam Fedoru 10.Zkousel jsem si s tim pohrat v alsamixeru ale bez vysledku…Vite nekdo co s tim?Budu vdecny za kazdou radu…

Co jsou videa na netu? To je video ve flashi (napr. youtube?). Potom bych typoval na problem se zvukem pres flash - jaky prehravac flashe mas nainstalovany do firefoxu a jak si ho instaloval?

skusil by som preinstalovat flash player

rpm -Uhv http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-i386-1.0-1.noarch.rpm
yum -y install flash-plugin

No pise to ze pry mam nejnovejsi verzi…instaloval jsem to pres terminal yum localinstal…
Zkousel jsem i reinstalaci ale problem porad stejny.:frowning:

Prosim zkopiruj sem presne co si stahl, jak to instalujes, co to vypise, a jakou mas verzi Fedory (x86_64/i686).

Dobry,uz jsem to vyresil…stacila reinstalace firefoxu a pote flash-pluginu…
Dik za pomoc:)

Dobrý deň!
Nejden zakladať nové vlákno,pretože aj ja mám problém so zvukom a ako citam maju ho viaceri.

Na fedoru som presiel po rokoch strávených v Ubuntu a veľmi sa mi páči…to len tak naokraj…
Zvuk funguje,ale vždy keď sa pokú sim spustiť nejaký zvukový formát (mp3 ,video) hlási chybu s GStreamer codecs-om.)Že neni nainštalovaný ,alebo nevie nájsť jeho modul…také niečo(teraz to ako naschvál nevyhodí :slight_smile: ) on lae nainštalovaný je. predtým ako som naivštaloval VLC player ,nešla mp3 prehrať vôbec.Po inštalácii idú,ale ajtak hlá si chybu s gstreamerom a mp3 sekajú.

Ešte sa chcem spýtať ako je to so slúchadlami ,lebo sa mi neodpoja vstavané repráky na notebooku ked pripojim jack…da sa toto riešiť?

mam: NB MSI GX600PX,fedora 11 64bit - KDE

Ďakujem za rady!

Co se tyce problem s kodeky, doporucuji procist prirucku (odkaz je nahore a teto strance), predevsim kapitolu prvni kroky.

O odpojovani/neodpojovani repro uz tu bylo taky napsano hodne ve foru. Jednoznacne reseni si nepamatuji, a asi ani neni - zalezi na modelu.

no nejde to spraviť ladenim kanalov v k-mixe
… v ubuntu sa editoval jeden subro (tusim alsa.conf) , vlozil sa tam jeden riadok -specificky podla typu zvukovky a slapalo to

…neda sa takyto postup aplikovat aj pod fedorou?
hladal som na fore,neco sa spominalo,aj som skusal vkladat ten riadok do nejakych konfigurakov,ale nepomohlo to…asi som netrafil

@greengold:
asi by bylo idealni napsat do jakeho konkretniho souboru jsi co konkretne vkladal…
a na 99% jde stejny postup aplikovat i na fedoru

predpokladam, ze bys mel editovat nejaky soubor v /etc/modprobe.d/ , tak, ze tam pridas radek

options snd-hda-intel ...

takze zbyva zjistit, co konkretne jsi tam v ubuntu daval misto tech tecek… (jestli si to nepamatujes, tak holt budes muset zagooglit a zkouset…)

aa veruže viem čo to bolo,parkrat so mto musel googlit a radsej som si to zapisal (:

stacilo spraviť toto : do /etc/modprobe.d/alsa-base.conf vlozit options snd-hda-intel model=targa-2ch-dig

ale tuto pod fedorou mam v /etc/modprobe.d/ iba subory:

[root@localhost tepo]# nano /etc/modprobe.d/
anaconda.conf blacklist-visor.conf floppy-pnp.conf
blacklist.conf dist.conf
blacklist-nouveau.conf dist-oss.conf

a podlamna do ziadneho z tychto suborov sa to davat nema… ziadny neema podobny obsah ako alsa-base.conf, co by som sa aj divil ked pod fedorou poskytuje audio pulseaudio…

nie som teraz na fedore a ani nemám podobný problém. ale skús ten súbor vytvoriť, zapísať do neho to čo v ubuntu a ak to pôjde, vyhral si (aspoň zatiaľ). ak to nepôjde tak súbor zmažeš a nič sa nestane.

a samozrejme, musi byt nainstalovana alsa.

nebudem to tu pisat cele, venuje sa podobnemu problemu nejedna tema, vypichnem tuto:

http://www.linuxquestions.org/questions/fedora-35/fedora-11-sound-problem-on-my-hp-hdx-laptop-736091/page2.html

@greengold:
muzes to zapsat to kterehokoliv z tech souboru, je to uplne jedno - viz. man modprobe.conf (ale do tech blacklist* nedoporucuju, delal by se v tom zbytecne binec)…

no veruže…
vložil som to do dist.conf a pomohlo to !! neviem prečo som to vlastne sám neskúsil…každopádne ďakujem pekne (:

No… ja bych to do kterehokoli nevkladal. Vytvor si novy soubor treba snd.conf a tam to zapis.
dist.conf je soubor s distribucnimy pravidly a muze se ti stat ze pri nejake aktualizaci se ti prepise na puvodni, nebo naopak se nezapise ten aktualizovany.