Problem se sdílením internetu

Dobrý den, mám problém s nazdílením internetu pro mou lokální síť. Skoušel jsem to podle návodu: http://forum.fedora.cz/read.php?6,5020 , ale bez úspěchu - PC v síti nezískal přes DHCP adresu. Pokusil jsem se i ostatické zadání IP, ping mezi PC prošel, ale internet furt na síťovém PC nejede.

Popis sítš:
V síti je jako server PC s fedorou 9, IP získává od providera před DHCP, Výstupní interface (pro LAN) má IP 192.168.11.1 maska 255.255.255.0, síť je ovládána network managerem, a nainstalováným DHCP serverem podle návodu výše.
net.ipv4.ip_forward = 1 a v dnsmasq.conf je krom komentářů toto:
dhcp-range=192.168.11.50,192.168.11.150,255.255.255.0,12h

PC v síti LAN má Win XP SP2, Adresu získává přes DHCP (neúspěšně)

Mohl by mi s tim někdo poradit? Děkuji

Protoze se tento problem stale opakuje, sepsal jsem navod jak vse spravne nastavit.
http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:sit#sdileni_pripojeni_k_internetu

Psal jsem to z hlavy, doufam jsem na nic nezapomel. Prosim vyzkousej to podle toho. Budu vdecny pokud ten navod overis, ze je spravne, pripadne pridas komentar nebo ho upravis tam kde se ti zda nesrozumitelny.

Navod vyzkoušen.

problem: DHCP se stéle nepřiděluje

Ale zbytek už jede

Řešení: Nastavit na PC v síti IP staticky
(IP.maska, brána, DNS server)

To ale neni optimalni reseni. V siti s jednim klientem se to da, ale pokud jich je vic, tak je to hrozna pruda. Jsi si jisty, ze si pridal spravny interface mezi Duveryhodna rozhrani? Koukal si do /var/log/messages jesli se ti spravne startuje dnsmasq a zda k nemu dorazi zadost o IP od klienta?

Nastaveny to mam spravne podle toho navodu. HDCP se mi povedlo rozjet pomoci jinyho navodu, ale to zas nejelo zdileni internetu.

navod: www.fs-security.com/docs/dhcp.php

No to je ale normalni DHCP server, ten do toho neplet.:slight_smile: Jednoduchy DHCP server v sobe ma i dnsmasq, ale umi preposilat DNS servery providera, to je jeho vyhoda. Pokud provider z nejakeho duvodu zmeni DNS pak ti to zase na tom klientovy prestane fungovat. Ten dnsmasq musi fungovat…