Problém s šifrovaným diskem

Fedora 25, upgrade z 24 přes Software. Mám zašifrovaný disk. Pri startu (po výběru kernelu) se mi objeví okno pro zadání “hesla” pro “odemčení” disku. Přestože zadávám heslo správně, neprojdu přes toto okno.

Pokud nastartuji se starším kernelem (4.8.10-300), tak vše ok.

Prosím o radu co s tím.

Dík

Já bych napřed zkusil další jádro. https://koji.fedoraproject.org/koji/packageinfo?packageID=8
Ale pozor, ať se ti nesmaže to, na kterém ti to jde. A pokud to nepojede, tak reportovat bug.

zkouším všechny další jádra (4.8.11-300, 4.8.12-300, 4.8.13-300, 4.8.14-300) a u všech stejný problém. v hlášení problémů jsem začátečník, s tím si asi neporadím.

zkusím o vánocích čistou instalaci.

dík za pomoc

Momentálně píši z 4.8.13-300.fc25.x86_64

Já měl problém se šifrovaným homem, když jsem odstranil grafický boot plymouth. Prompt se nezobrazil i když používám jen textový boot. Takže žádný error, nikde chyba, jen to viselo na něčem neviditelném. Až pak jsem si vzpomněl, že před 14 dny jsem si s tím hrál a od té doby nerebootoval.

Pro testy jsem zakomentoval v /etc/crypttab a v /etc/fstab a zkusil to ručně připojit po bootu.

cryptsetup luksOpen /dev/disk jmenojakekolivprorucnitest
mount /dev/mapper/jmenojakekolivprorucnitest /mnt/mountpoint

zasílám zpětnou vazbu. Po reinstalaci čisté F25 samozřejmě vše v pořádku (což se dalo čekat).