nainstaloval jsem si Fedoru 10 64bit verzi, vše proběhlo OK, fedora detekovala grafickou kartu (GeForce 6100) i rozlišení. PRoblém je v tom že na monitoru se mi toto rozlišení zezobrazí korektně, obraz mám “za okrajem” monitoru. to znamená že vidím plochu od levého dolního bodu obrazovky s plochou odpovídajícímu rozlišení 1440xN Pokud nastavím nebliží možné nižší rozlišení 1440xN plocha se zobrazí správně, ale pouze v tomto rozlišení. Jsem si zcela jist že můj monitor (Fujitsu Siemens 24") Rozlišení 1900x1200px zvládá, používal jsem ho na třech verzích Windows (XP32bit, Vista64bit, Win7-64bit).
– dále bych se chtěl zeptat, jakým způsobem mám nakofigurovat toto rozlišení i pro práci bez X.
Pozn: N v určení rozlišení jsem použil proto, že si nepamatuji přesnou hodnotu a ve chvíly kdy píši dotaz nemám možnost si hodnotu ověřit.
Jedna se o LCD nebo CRT? Pouzivas vstup DSUB nebo DVI/HDMI? Skutecne ma ten monitor nativni rozliseni 1900x1200 a ne jine? Jak nastavujes rozliseni? (system-config-display podle me v soucastne dobe poradne nefunguje.)
Zkuz si vytvorit /etc/X11/xorg.conf
Urcite bych jako prvni zkusil nainstalovat nvidia ovladace http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:hardware#instalace_ovladacu_pro_graficke_karty_nvidia_a_ati. Pokud jsi to teda uz neudelal. Ja osobne jsem mel problem s Gnomem, ktery si nastavil spatne DPI. Zkus se podivat do System->Prefernces->Look and Feel->Appearance-> zalozka fonts->Resolution DPI by melo byt kolem 96 (ja mel na zacatku nastavene asi 120) (nebo zpust gnome-appearance-properties z terminalu, je to rychlejsi ).