Problém s instalací

Čus!
Mám moc velkej problem s instalací FC5! Mam http://prestigio.cz/products/show.cfm/notebooks/Nobile/Nobile%201530 tohohle notaka a při nabýhání instalátoru se mi to ždy kousne, resp zůstane černá obrazovka!Skošel jsem i “noprobe”, ale zas to sami!!! Prosím výte někdo co stim??? Skoušel jsem i jiný Linuxi Danix, SuSe8 a taky nic :frowning: ! Včera jsem spustil akorát Knoppix 4.0 live v “nouzáku” ale pak jsem skončil stim že sem nevěděl jak to nainstalit!

Ahoj, zkus “linux noacpi” nebo když nepůjde ani to, “linux text” pro textovou instalaci.

jestli je to problém s grafikou instaluj “linux vesa” a po instalaci doinstaluj ovladač grafiky

Příspěvek byl upraven (24-08-06 23:08)

Okk! Dík vyskoušim!ale ještě bych upřesnil že mi to píše že anaconda stratila spojení s obrazovkou! A něco o “mini -wm”

Příspěvek byl upraven (25-08-06 07:46)

Ok! “linux vesa” funguje!Díky! Vklidu jsem to nainstaloval ale pak když to spouštim se mi to sekne a napíše "Spouštím udev: " a dál nic!! Co ted??
Pls radu!

Příspěvek byl upraven (25-08-06 20:28)

Ach ty notebooky… to je hruza.

Nastartujte do zachranneho modu (viz navod v hlavicce teto stranky), povolte sit a po prikazu chroot zadejte “yum -y update” - tim aktualizujete cely system. Pokud by to nepomohlo pridame nejake parametry na startovaci radku kernelu.

Super!Už to mám!Stahoval jsem sice asi 700MB updatu, ale potom jsem se hned dostal do sistemu!Teď už to musim jen nastavit, nefunguje mi zvukovka a rozlišení mam max 800! Jen mě vcelku štve, že mám takové problémi hned v začátku!

Příspěvek byl upraven (28-08-06 02:48)

Az budete mit na notebooku nalepku “Designed for Linux” jiste tolik problemu nebude. :wink:

Tjn!Když zatim tamnejni ani nálepka “Design for Windows” !Kdo ví pro co je to navrhnuté! :smiley: